26 oktober 2011
 

Opel

5 sterren voor Opel Zafira Tourer en Astra GTC

26 oktober 2011 | De nieuwe Opel-modellen krijgen stuk voor stuk topscores toebedeeld door de onafhankelijke consumentenorganisatie EuroNCAP (European New Car Assessment Programme). De crashtestexperts hebben vijf sterren toegekend aan zowel de Opel Astra GTC als de Zafira Tourer op het gebied van veiligheid en ongevalpreventie.

"De veiligheid van de inzittenden heeft altijd al bovenaan het prioriteitenlijstje van Opel gestaan", verklaarde Rita Forst, Vice President GME Engineering. "We zijn dan ook erg trots op de recente scores met de vaststelling dat we met de Zafira Tourer en de Astra GTC de veiligheidsnormen niet alleen behaald, maar ook overtroffen hebben".

Opel

In alle testcategorieën (passagiersveiligheid voor volwassenen en kinderen, voetgangersveiligheid en rijhulpsystemen) behaalden beide voertuigen uitmuntende resultaten. De aankondiging van NCAP komt haast twee maanden nadat ook de elektrische Opel Ampera vijf sterren kreeg toegekend door EuroNCAP.

Zowel de Zafira Tourer als de Astra GTC scoorden zeer goed op het gebied van stijfheid van de carrosserie. Het interieur en de veiligheidscomponenten van beide voertuigen zijn dusdanig ontworpen dat het risico op verwondingen geminimaliseerd wordt.

Opel

In het EuroNCAP-consortium (European New Car Assessment Programme) in Brussel, zitten de vertegenwoordigers van de Europese ministeries voor transport, automobielverenigingen, voertuigverzekeraars en consumentenorganisaties. De normen die worden oplegd, zijn strenger dan de normen die als wettelijk minimum gelden in de Europese Unie. Daarom worden ze als internationale benchmark beschouwd.

EuroNCAP heeft een gestandaardiseerde test ontwikkeld die het risico onderzoekt dat passagiers en voetgangers lopen bij verschillende crashscenario's. Er worden dummy's gebruikt om de impact op verschillende delen van het menselijke lichaam te simuleren. Tot de crashsimulaties behoren frontale aanrijdingen en zijdelingse botsingen met andere voertuigen en vaste objecten.

Opel Opel
 
Websitewww.opel.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!