26 oktober 2011
 

Chevrolet

5 EuroNCAP-score voor Chevrolet Aveo en Captiva

26 oktober 2011 | De nieuwe Chevrolet Aveo sedan en Chevrolet Captiva hebben beide een topscore van vijf sterren behaald in het European New Car Assessment Program (EuroNCAP), dat vandaag de meest recente resultaten bekendmaakte. De Captiva en Aveo sedan scharen zich hiermee achter de Chevrolets Cruze, Orlando en Aveo hatchback die recent eveneens vijf EuroNCAP-sterren ontvingen.

De Aveo behaalde 85 van de 100 punten, waarmee hij tot de top in zijn klasse behoort. De Chevrolet Aveo is standaard voorzien van zes airbags die zijn verbonden met de sensor- en diagnosemodules die centraal in de auto zijn geplaatst. Tot de actieve-veiligheidsystemen behoren Electronic Stability Control, Traction Control, een vierkanaals ABS-systeem met Brake Assist, en elektronische remkrachtverdeling (EBD).

Chevrolet

De Chevrolet Captiva beschikt over hill-start assist en is uitgerust met Electronic Stability Control (ESC), ABS met Brake Assist en een Descent Control systeem. Voor-, zij- en gordijnairbags zijn eveneens standaard, net als gordelvoorspanners voor de voorste veiligheidsgordels en drie driepuntsgordels achterin. Bescherming voor de kinderen wordt geboden via een ISOFIX veiligheidssysteem op de twee buitenste zitplaatsen achterin. Verder wordt de Chevrolet Captiva geleverd met actieve hoofdsteunen, een wegklapbare pedalenset en een elektrische handrem.

"Al onze nieuwe Chevrolet-modellen bieden een fantastisch niveau aan veiligheid", verklaarde Wayne Brannon, President en Managing Director van Chevrolet Europe. "We zijn verheugd dat opnieuw twee modellen in ons portfolio de maximale Europese score hebben behaald".

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!