20 oktober 2011
 

FiftyFifty

FiftyFifty nu verkrijgbaar via SwedishCollection.nl

20 oktober 2011 | Op 14 oktober is een 216 pagina's tellend boekwerk verschenen: FiftyFifty. Auteurs Hans R. Blokzijl en Carlo Brantsen beschrijven hierin 50 bijzondere Volvo-modellen en 50 bijzondere bomen. "Want de één stoot CO2 uit en de ander neemt het op, om er vervolgens onder meer zuurstof van te maken", zo verklaren de schrijvers hun keuze. De fotografie komt grotendeels voor rekening van Ingmar Timmer.

De combinatie van auto's en bomen ligt wat 'groene entrepreneur' Hans R. Blokzijl betreft redelijk voor de hand. Blokzijl is namelijk, naast fervent Volvo-liefhebber en collectioneur, eigenaar van Bomencentrum Nederland, een Baarnse bomenkwekerij waar men terecht kan voor de meest unieke bomen in vele formaten. "Ik liep al langere tijd rond met het idee om mijn twee passies in een boek samen te brengen. Gelukkig was er weinig voor nodig om mijn goede vriend Carlo Brantsen voor dit idee enthousiast te maken. Want ja, hij is nou eenmaal van ons twee de schrijver".

FiftyFifty

FiftyFifty behandelt grotendeels klassieke Volvo-modellen die deel uit maken van Swedish Collection, de privécollectie van Hans R. Blokzijl. Enkele modellen komen bij relaties vandaan. Brantsen: "Hans heeft veel auto's, maar een vijftal auto's haalden we van elders omdat die in mijn optiek niet in FiftyFifty mochten ontbreken. Zo zijn we in België bij een collectioneur geweest, deden we een beroep op enkele gevestigde Volvo-specialisten en completeerden we het geheel met Volvo's van particulieren. Er zullen overigens altijd mensen blijven die bepaalde Volvo-modellen in FiftyFifty missen, maar dat hou je altijd. Die moeten dan zelf maar een boek maken".

Voor FiftyFifty selecteerde bomenkweker-in-het-groot Hans Blokzijl vijftig bijzondere bomen. "Ik heb daarbij mijn persoonlijke voorkeuren laten spreken, want Bomencentrum telt zo'n 750 soorten, terwijl er in FiftyFifty ruimte was voor 50. Ik heb me beperkt tot de bomen waar ik echt iets mee heb, hetzij vanwege hun schoonheid, hetzij vanwege hun bijzondere kenmerken. Die worden bovendien nog eens uit de doeken gedaan in een korte en bondige tekst, aangevuld met de belangrijkste 'boomtechnische gegevens'".

FiftyFifty

FiftyFifty kost 49,50 euro en is een privé-uitgave, waardoor het vooralsnog niet verkrijgbaar is in kiosk of boekhandel. Hans Blokzijl: "Een bewuste keuze. Wij nemen de verkoop en distributie zelf ter hand via Swedish Collection. Het leuke is dan namelijk dat je dingen kunt doen die anders niet mogelijk zijn. Voorbeeld? Via een geavanceerd systeem kun je bij een afname van vijf exemplaren of meer via SwedishCollection.nl het omslag zelf tegen een meerprijs laten bedrukken met je (bedrijfs)naam, begeleidende tekst en zelfs met foto of logo. Daarmee ontstaat een heel persoonlijk en volstrekt uniek geschenk voor relaties, vrienden en klanten! De eerste die dit in de praktijk bracht was overigens Volvo Cars Nederland, die op deze wijze de eerste 1.000 volledig gepersonaliseerde exemplaren van FiftyFifty heeft afgenomen".

Swedish Collection heeft de Nederlandse uitgave van FiftyFifty uitgebracht in een oplage van 25.000 stuks (ISBN: 978-90-817900-0-0). Het boekwerk is gedrukt bij ECOdrukkers te Nieuwkoop, waarmee het aan alle specificaties voldoet om als 'extreem schoon' te kunnen worden betiteld. Binnenkort start de productie van een Engelstalige en Zweedse versie.

FiftyFifty FiftyFifty FiftyFifty
 
Websitewww.swedishcollection
Deel via