15 oktober 2011
 

Shell FuelSave

Record gevestigd tijdens Shell FuelSave Dag

15 oktober 2011 | Op 15 oktober 2011 hebben 197 Nederlanders samen met 3046 andere automobilisten over de hele wereld een nieuw Guinness Book of World Records wereldrecord gevestigd: de grootste internationale cursus Zuinig Rijden ooit. De recordpoging vond plaats tijdens de internationale Shell FuelSave Dag en namens Nederland hebben 197 leden van Kever Club Nederland deelgenomen. Na de cursus reden de deelnemers in honderd Volkswagen Kevers de 'Shell FuelSave Zuinig Rijden Challenge' over de landingsbaan van vliegveld Valkenburg en vervolgens door de omgeving van Katwijk. Tijdens de challenge konden de deelnemers de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen.

De grootste internationale cursus Zuinig Rijden is in tien steden in Europa en Azië op hetzelfde moment gehouden waarbij 3.243 deelnemers leerden hoe zij brandstof kunnen besparen en zo hun brandstofkosten kunnen verlagen. De wereldrecordpoging stond onder toezicht van vertegenwoordigers van Guinness Book of World Records.

Shell FuelSave

In Nederland is de cursus Zuinig Rijden gegeven door Shell FuelSave-ambassadrice Angela Groothuizen. Daarnaast gaf Gerard Fiolet, brandstofexpert bij Shell, specifieke zuinig rijden-tips aan alle Volkswagen Kever-bestuurders die meededen. Ook lichtte hij de voordelen van Shell FuelSave toe. Angela Groothuizen werd bijgestaan door het Shell FuelSave Team, dat bestaat uit vier automobilisten die een jaar lang proberen om andere automobilisten te inspireren om zuiniger te rijden.

Aansluitend op de wereldrecordpoging reden meer dan honderd actieve leden van Kever Club Nederland in hun Volkswagen Kevers de Shell FuelSave Zuinig Rijden Challenge. De challenge ging van start op één van de landingsbanen van vliegveld Valkenburg, waarna de stoet een mooie route reed door de straten van Katwijk, Noordwijk en de duinen. Ook heeft dhr. Wienen, burgemeester van Katwijk, een bokaal uitgereikt aan de winnaar van de 'Zuinig Rijden Quiz', de quiz die de deelnemers tijdens de route konden invullen.

Shell FuelSave

De geslaagde poging werd door Shell georganiseerd in het kader van het internationale Shell FuelSave-programma dat is gericht op het geven van voorlichting en tips om iedereen bewust te maken van brandstofbesparing door zuiniger te rijden. Shell-expert Gerard Fiolet: "Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen bij elkaar komen om een Guinness-wereldrecord te vestigen. We weten dat automobilisten in heel Nederland naar manieren zoeken om hun autokosten te verlagen. Ik hoop dat we iedereen kunnen laten zien hoe makkelijk dit is als je je rijstijl een beetje aanpast en de juiste brandstof kiest".

Shell FuelSave Shell FuelSave Shell FuelSave
 
Websitewww.shell.nl/home/con
Deel via