11 oktober 2011
 

Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu komt naar Europa

11 oktober 2011 | De achtste generatie Malibu is Chevrolet's eerste wereldwijd uitgebrachte middenklasser en de eerste editie ooit die ook in Europa op de markt zal worden gebracht. De volledig nieuwe Malibu beleefde zijn Europese introductie tijdens de recente Frankfurt autoshow in september 2011 en zal volgend jaar in de Europese Chevrolet showrooms zijn opwachting maken. De Malibu wordt Chevrolet's nieuwste vlaggenschip.

De Malibu is in de autogeschiedenis de langst gebruikte type-aanduiding voor een middenklasser, over een periode van 35 jaar en gebruikt voor acht generaties. Chevrolet heeft sinds zijn debuut in 1964 ruim 8,5 miljoen Malibu's in de Verenigde Staten geproduceerd.

Chevrolet Malibu

Chevrolet's achtste generatie Malibu (de eerste wereldwijde middenklasser voor kopers in bijna 100 markten op zes continenten) zal het nieuwe vlaggenschip van Chevrolet zijn in vele delen van de wereld, waaronder China, Korea, Europa, Australië. In Europa zal de Malibu uitgerust zijn met een viercilinder 2.0-liter diesel of een 2.4-liter benzinemotor, die respectievelijk 164 pk en 169 pk leveren.

De nieuwe Malibu zal worden gebouwd in China, Korea de Verenigde Staten. De productie zal begin 2012 van start gaan in Fairfax, Kansas, V.S., gevolgd door de productiestart in de zomer in de Detroit-Hamtramck Assembly (Michigan, V.S.).

Chevrolet Malibu
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!