13 oktober 2011
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Chevrolet kondigt Spark BEV aan

13 oktober 2011 | Chevrolet heeft bekendgemaakt dat de volledig elektrische Spark EV in productie zal worden genomen. Hij zal vanaf 2013 wereldwijd op de markt worden gebracht. Voor de verdere ontwikkeling van de Spark EV zal gebruik worden gemaakt van de feedback van deelnemers aan Chevrolet's demonstratievloten van elektrische auto's in Sjanghai (Sail EV), Korea (Cruze EV) en India (Beat EV).

"De Spark EV moet klanten die in steden wonen of dagelijks korte afstanden in het woonwerkverkeer afleggen, de mogelijkheid bieden volledig elektrisch te rijden", zegt Jim Federico, global vehicle chief engineer voor elektrische auto's van Chevrolet. "De Spark EV zal een aanvulling betekenen op de groeiende reeks elektrische auto's van Chevrolet, waaronder de Volt en de Malibu Eco met eAssist-technologie".

Chevrolet Spark

"Onze demonstratievloten op diverse locaties in de wereld geven ons inzicht in de wensen en behoeften van de gebruikers die in stedelijke omgevingen wonen", zegt Federico. "De Spark EV is een volgende stap in Chevrolet's plan om automobilisten wereldwijd de gelegenheid te bieden om te kiezen uit verschillende mogelijkheden van elektrisch vervoer, passend bij hun leefstijl en vervoersbehoeften".

A123 Systems zal de geavanceerde nanofosfaat lithium-ion batterijpakketten leveren voor de aandrijving van de Spark EV. Verdere details zullen later bekend worden gemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!