21 september 2001
 

Volvo

Volvo presenteert nieuwe uitvoeringen van de V70 en S60

21 september 2001 | Vorig jaar kwam de nieuwe Volvo V70 op de markt. Een estate die zijn voorganger op vrijwel alle fronten voorbijstreeft. Op de Auto-show van Frankfurt kunnen bezoekers het model in twee uitvoeringen aanschouwen: Bi-Fuel en Diesel. De eerstgenoemde versie beschikt over de laatste generatie Bi-Fuel-motor, waardoor de auto op zowel LPG als benzine kan rijden. Deze 2,4-liter (140 pk) krachtbron, die eveneens in de Volvos S80 en S60 wordt toegepast, levert prima prestaties bij een gunstig brandstofverbruik.

Wat de dieseluitvoering van de Volvo V70 betreft: het gaat hier om de D5. Dit is de eerste dieselmotor die Volvo zelf heeft ontwikkeld en geproduceerd. Afgelopen zomer maakte deze krachtbon al zijn debuut in de Volvos S60 en S80. De motor is sterk en compact en, aangezien het motorblok en de cilinderkop bestaan uit aluminium, licht. Zo weegt de Volvo D5-motor 185 kilo, waardoor het brandstofverbruik nog gunstiger is. Zijn prestaties? Zeer tot de verbeelding sprekend, gezien zijn 163 pk en een maximumkoppel van 340 Nm.

Volvo

Vorig jaar zag ook de splinternieuwe Volvo S60 het levenslicht. Deze auto doet op het eerste oog denken aan een coupe, maar biedt de ruimte van een sedan. In Frankfurt zijn drie exemplaren te bewonderen: de Volvo S60 D5, Volvo S60 T5 en voor het eerst de Volvo S60 2.4T AWD. De vierwielaandrijving werkt, geheel onafhankelijk van zijn bestuurder. Dit betekent dat de aandrijving automatisch over de voor- en achterwielen wordt verdeeld, waardoor de auto te allen tijde een optimale grip heeft. Hij kan elk wegoppervlak aan, zonder daarbij de veiligheid, het comfort en het rijplezier uit het oog te verliezen. De 2,4-liter vijfcilinder turbomotor heeft een vermogen van 200 pk, en een maximum-koppel van 285 Nm.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via