12 oktober 2011
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Chevrolet introduceert Camaro ZL1

12 oktober 2011 | Chevrolet zal de meest krachtige convertible ooit van het merk, de Camaro ZL1 2012, volgende maand introduceren tijdens de Los Angeles Auto Show. Net zoals de coupe wordt de Camaro ZL1 convertible voortgestuwd door een supercharged 6.2L 'LSA' motor met 580 pk (432 kW) en een koppel van 754 Nm.

De kracht van de Camaro ZL1 convertible wordt aangevuld door een aangepaste aandrijflijn. In feite is het dezelfde configuratie zoals van de Camaro ZL1 coupe die onlangs een rondje draaide op de Nordschleife van de Nürburgring in de supersnelle tijd van 7.41.27 (bijna 40 seconden sneller dan de Camaro SS in 2009). De Camaro ZL1 is ondermeer voorzien van intercoolers voor de motor, de transmissie en het differentieel, terwijl ook de Brembo-remmen extra worden gekoeld.

Verder zijn er meer verstevigingen aangebracht om trillingen en geluid terug te dringen, alsmede ongewenste bewegingen van het koetswerk. Zoals in de A-stijlen, aan de bovenkant van de voorruit, een versterking van de ophanging van de portieren en versterkte dorpels.

Chevrolet Camaro

Voor de wielophanging van de ZL1 convertible is gebruik gemaakt van de derde generatie Magnetic Ride. Nieuwe, dubbel uitgevoerde schroefveren rondom zorgen voor een snelle reactie, met dempbewegingen die nu tot maximaal 1.000 maal per seconde kunnen worden aangestuurd. Dat komt overeen met een afgelegde afstand van 2,5 centimeter bij een snelheid van 90 km p/u per signaal.

De Camaro ZL1 convertible heeft standaard ook het Performance Traction Management, dat exclusief door General Motors wordt toegepast. Dit werd voor het eerst geïntroduceerd op de Corvette ZR1. Het is een systeem dat magnetic ride control, launch control, traction control en electronic stability control integreert voor een optimale acceleratie vanuit stilstand.