3 oktober 2011
Volvo C70

Volvo C70

Volvo sluit in 2013 fabriek in Uddevalla

3 oktober 2011 | In 2013 sluit Volvo de deuren van de fabriek in Uddevalla. In deze fabriek wordt Volvo's C70 gebouwd. "Het is slimmer om de productie die hier plaats vindt elders onder te brengen", aldus Stefan Jacoby, President en CEO of Volvo Car Corporation. Vanaf 2013 stopt men met de productie van de in Nederland zeer succesvolle cabriolet. Alle medewerkers van de fabriek krijgen de kans aan de slag te gaan bij de fabrieken van Volvo Cars Zweden.

"We hebben het voornemen om een nieuwe Volvo cabriolet te bouwen en bekijken waar deze geproduceerd zal worden", aldus Stefan Jacoby. Hij vervolgt: "Onze fabriek in Uddevalla bouwt een hoogwaardige auto en er lopen veel specialisten rond. Echter, vanuit een financieel oogpunt kunnen we niet slechts één model met een dergelijk productievolume blijven bouwen. Op dit moment zit de fabriek op 65% van haar capaciteit. In 2010 werden er 10 000 auto's geproduceerd".

Volvo C70

Er werken 600 mensen bij Pininfarina Zweden in Udevalla. Alle medewerkers wordt een nieuwe werkplek bij Volvo Cars in Zweden aangeboden. Volvo Car Corporation produceert vanaf 2005 auto's in Udevalla vanuit een joint venture met Pininfarina. In maart 2011 bereikten zij overeenstemming over het beëindigen van de samenwerking.

In Nederland is de verkoop van deze hardtop cabriolet succesvol. Meer dan 300 C70's verkocht Volvo in 2010 in Nederland. Dat betekent een marktaandeel van 34% in het segment.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!