4 oktober 2011
Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan werkt aan Juke-R

4 oktober 2011 | Nissan werkt aan de Juke-R. De Juke-R is nog in ontwikkeling, maar het gewaagde ontwerp spreekt al boekdelen. De verbrede wielkasten, de gewijzigde voor- en achterbumper en de speciale dubbele achtervleugel laten er geen misverstand over bestaan dat het hier niet gaat om een standaard crossover. Het is een Juke, maar een die denkt dat hij een GT-R is. De super-Juke is niet voor productie bedoeld. Het is wel een straatlegaal studiemodel, ontwikkelt door Nissan en, in nauwe samenwerking met het Nissan Technology Centre for Europe (NTC-E), gebouwd door de Britse racespecialist RML Group.

Onder de motorkap van de Juke-R bevindt zich de 3,8-liter twinturbo V6, bekend uit Nissans supersportauto GT-R. Ook de zestrapsautomaat is rechtstreeks uit de GT-R overgenomen. De voor- en achteras zijn met elkaar verbonden via een eveneens van de GT-R afkomstige, maar licht aangepaste aandrijfas. 20-inch grote RAYS-wielen van gesmeed aluminium vullen de verbrede wielkasten van de Juke-R.

Nissan Juke

Nissan heeft het dashboard aangepast om plaats te maken voor de vele meters, tellers en het 7-inch display uit de GT-R. De opvallende middenconsole van de Juke, geïnspireerd op de brandstoftank van een motorfiets, is behouden gebleven. De rest van het interieur doet denken aan dat van een raceauto, die voor het circuit is geboren. Zoals de rolkooi en beide racestoelen die elk voorzien zijn van vijfpuntsgordels. De rolkooi voldoet aan de veiligheidseisen van de autosportfederatie FIA en zorgt voor extra torsiestijfheid. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de goede wegligging van de Juke-R.

"De Juke is uitermate geschikt om een sportieve versie van te maken. Met de Juke-R verkennen we die mogelijkheid. Deze auto voelt zich op het circuit net zo thuis als op de openbare weg. Het is een combinatie van twee van de spannendste auto's in onze modellenlijn en de belichaming van de technische innovatie die Nissan drijft", vertelt Paul Wilcox, Senior Vice President, Sales en Marketing voor Nissan in Europa.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!