13 september 2011
 

Renault

Prijs Renault Kangoo ZE en Fluence ZE bekend

13 september 2011 | Eind dit jaar introduceert Renault zijn eerste, volledig elektrisch aangedreven auto's. Daarom maakt Renault de definitieve prijzen bekend van de Kangoo Z.E. en de Fluence Z.E. Eerstgenoemde is vanaf half november voor een bedrag van 20.000 euro (excl. BTW/BPM) verkrijgbaar bij de dertien Renault Z.E.-dealers in Nederland. Daar is vanaf half december ook de Fluence Z.E. te koop voor het bedrag van 25.990 euro (incl. BTW/BPM).

De Kangoo Z.E. is de eerste volledig af-fabriek elektrisch aangedreven bedrijfswagen van Renault. Hij is gebaseerd op de Kangoo Express. Voor de aandrijving van de Kangoo Z.E. zorgt een elektromotor met een vermogen van 44 kW(60 pk) en een koppel van 226 Nm ongeacht het toerental. Een lithium-ion-batterij voorziet de elektromotor van voldoende energie voor een actieradius van gemiddeld 170 kilometer.

De Kangoo Z.E. is uitgerust met een systeem dat bij gas loslaten energie omzet in elektriciteit voor het tussentijds opladen van de batterij. De batterij kan volledig opgeladen worden binnen zes tot acht uur.

Renault

De Kangoo Z.E. is verkrijgbaar in twee lengtes en drie uitvoeringen: in de 'standaarduitvoering' met twee zitplaatsen en als Maxi met naar keuze twee of vijf zitplaatsen. De laadruimte varieert, afhankelijk van de uitvoering, van 2,4 tot 4,0 m3 en het laadvermogen bedraagt 650 kg. De standaarduitrusting van de Kangoo Z.E. bestaat uit onder meer elektrisch verwarmbare en verstelbare buitenspiegels, een oplaadkabel, een boordcomputer en elektrisch bedienbare ramen voor bestuurder en bijrijder.

De Maxi met vijf zitplaatsen wordt fiscaal belast als personenauto, op het kenteken wordt hij geregistreerd als bedrijfswagen. De batterijhuur is afhankelijk van contractduur en jaarkilometrage, en varieert van 72 tot 125 euro per maand (ex. BTW). Het huurbedrag is inclusief mobiliteitsondersteuning voor de Renault Kangoo Z.E.

De prijzen:

  • Kangoo Z.E. 20.000 euro (excl. BTW/BPM)
  • Kangoo Maxi Z.E. 21.200 euro (excl. BTW/BPM)
  • Kangoo Maxi Z.E. (vijfzitter) 26.490 euro (incl. BTW/BPM) / 22.650 euro (excl. BTW/BPM)
Renault

De Renault Fluence Z.E. is een vierdeurs sedan. Net als de Kangoo Z.E. is de Fluence Z.E. uitgerust met een elektromotor. In de Fluence Z.E. levert de motor echter meer vermogen: 90 pk (70 kw) in plaats van 44 kW. Het hoge koppel (226 Nm) van beide auto's is hetzelfde. Het gemiddelde bereik van de Fluence Z.E. is 185 kilometer.

De lithium-ion-batterij waarmee de auto is uitgerust heeft zes tot acht uur nodig om op te laden. Die tijd is overigens niet altijd nodig omdat de batterij niet altijd compleet leeg is; de Fluence Z.E. is uitgerust met een systeem dat bij gas loslaten energie omzet in elektriciteit voor het tussentijds opladen van de batterij.

Omdat de Fluence Z.E. is bestemd voor een doelgroep die luxe op prijs stelt, is de uitrusting van de standaarduitvoering veelomvattend. De Fluence Z.E. Expression is voorzien van onder meer een intelligent navigatiesysteem met zoekfunctie voor oplaadpunten, automatische bi-zone airconditioning met Eco-modus, een oplaadkabel en veiligheidsvoorzieningen als ABS, EBD en ESP.

Renault

Berijders die meer luxe wensen, kiezen voor een van de twee andere uitvoeringen: de Fluence Z.E. Prime Time en de Fluence Z.E. Dynamique. Eerstgenoemde is een speciale, tijdelijke versie die opties als metaallak en lichtmetalen 16-inch wielen toevoegt aan de standaarduitrusting. De Dynamique-uitvoering is de meest luxe versie, met onder meer parkeerhulp, Bluetooth en een zogeheten Service Pack, dat de bestuurder via de centrale informatiedisplay informeert over weer, verkeer en snelheidscontroles.

De Fluence Z.E is fiscaal bijzonder aantrekkelijk: de eigenaar is namelijk vrijgesteld van wegenbelasting en BPM, en zakelijk rijders zijn vrijgesteld van bijtelling. De batterijhuur is net als bij de Kangoo Z.E. afhankelijk van contractduur en jaarkilometrage en varieert van 82 tot 148 euro per maand (incl. BTW). Het huurbedrag is inclusief mobiliteitsondersteuning voor de Renault Fluence Z.E.

De prijzen

  • Fluence Z.E. Expression 25.990 euro (incl. BTW/BPM)
  • Fluence Z.E. Prime Time 26.180 euro (incl. BTW/BPM)
  • Fluence Z.E. Dynamique 26.990 euro (incl. BTW/BPM)
Renault

Kopers van een elektrisch aangedreven Renault kunnen dankzij een samenwerking van Renault en energieleverancier Essent bij hun huis of bedrijf een oplaadpunt (Wall-Box) laten plaatsen. Hiermee kunnen ze hun auto opladen met duurzame stroom die is opgewekt met windmolens in Nederland. Ook biedt Essent laadpassen aan, waarmee bestuurders toegang hebben tot het landelijke netwerk van openbare laadpunten in Nederland en de meer dan achthonderd laadpunten die Essents moederbedrijf RWE in Europa heeft geplaatst.

Voor beide partijen is het de eerste keer dat met een zogenoemde loketfunctie wordt gewerkt, wat betekent dat de kopers van een elektrische Renault via hun dealer ook de Wall-Box en toegangspas voor het landelijke netwerk van laadpunten kunnen bestellen. Kopers van een elektrische Renault hebben tegelijkertijd de mogelijkheid om via de Renault Z.E.-dealer, op een wenslocatie bij hem of haar in de buurt, een gratis publiek toegankelijk oplaadpunt te verkrijgen via de stichting e-laad.

Om een landelijk dekkend netwerk van laadpunten bij dealers te krijgen, worden bij 22 Renault-dealerbedrijven verspreid over Nederland laadpunten geplaatst. Hierdoor zijn de Renault Z.E.-dealers, die uitgebreid getraind zijn, klaar om de auto's te verkopen, te onderhouden en te repareren. De eerste 13 Z.E.-dealers zijn per november 2011 operationeel, de andere negen Z.E.-dealers openen hun deuren in 2012.

Renault Renault Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via