13 september 2011
 

Kia GT

Kia onthult GT op IAA

13 september 2011 | Kia presenteert in Frankfurt het GT studiemodel op de 64e Internationale Automobil-Aussstellung (IAA). De conceptauto heeft de klassieke lay-out van een high-performance sedan, met de motor voorin en achterwielaandrijving, wat zorgt voor zeer afwijkende proporties ten opzichte van die van een voorwielaangedreven auto.

De GT bood Kia de mogelijkheid om spannende nieuwe stijlthema's te onderzoeken: de verlengde motorkap, de voorwielen die zo ver mogelijk naar de voorzijde van de auto zijn opgeschoven, het cab-rearward design met krachtige schouders en een fast-back achterkant.

Kia GT

Onder de motorkap van de GT huist een 3.3-liter turbo Lambda V6 GDI (Gasoline Direct Injection) motor die 395 pk en een koppel van 534 Nm levert. Het vermogen wordt via een achttraps automaat overgebracht op de achterwielen.

De voorportieren en 'suicide' achterportieren openen in een lichte opwaartse hoek, met een gemakkelijke toegang tot het lichte interieur tot gevolg. Het interieur onderscheidt zich door een ruim en helder compartiment met plaats voor vier inzittenden, wat met name te danken is aan de lange wielbasis (2.860mm) en de lage uitstraling (de hoogte bedraagt slechts 1.380mm) van de Kia GT.

Kia GT

Onder Schreyer's leiding heeft Kia's Europese designteam een studiemodel gecreëerd dat zelfvertrouwen uitstraalt, maar dat tegelijkertijd niet agressief of 'over the top' is. De focus op dynamiek en snelheid wordt versterkt door het aeronautische thema dat in veel features van de GT terugkomt.

Kia GT Kia GT
 
Websitewww.kia.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!