12 september 2011
 

Seat IBL

Seat toont IBL concept

12 september 2011 | Seat geeft een vervolg aan de ontwikkeling van zijn design-DNA: de nieuwe IBL concept car verwoordt de designtaal van het Spaanse merk in de vorm van een sportsedan met een dynamische uitstraling.

"De IBL laat zien dat sportsedans in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen binnen het portfolio van Seat. Dit studiemodel is echter geen voorbode van een specifiek model, maar geeft een indruk van de designfilosofie die we toepassen om de onmiskenbare Seat-identiteit ook in een sedan terug te laten komen", verklaart James Muir, President van Seat, S.A.. "De IBL vormt een representatie van de merkwaarden van Seat vanwege zijn direct herkenbare design, de precisie en het premium gevoel. Gedurende de komende jaren start Seat een productoffensief waarbij de ziel van de IBL in diverse serieproductiemodellen terug zal komen".

Seat IBL

De IBL voltooit Seat's serie studiemodellen die gezamenlijk een genetische poel vormen voor de continue ontwikkeling van de designtaal van het merk. De elektrische IBE sportcoupé ligt aan de basis van die serie. De IBX die daarop volgde vertaalde het nieuwe DNA van Seat door in een geheel ander concept: dat van een cross-over tussen een SUV en een sportcoupé.

Met een lengte van 4,67 meter en een breedte van 1,85 meter valt de Seat IBL in de klasse van de full-size sedans. Zijn lange wielbasis van 2,71 meter geeft hem korte overhangen voor en achter en zorgt voor krachtige proporties. Aan de voorzijde wordt de IBL gekarakteriseerd door de 'arrow', het bekende basiselement uit het Seat-design. De voorkant heeft een pijlvorm, met een duidelijke, centrale lijn langs de motorkap. Ook in de grille komt die kenmerkende vijfpuntige pijlvorm terug, zij het hier in een zeer brede, platte vorm.

Seat IBL

Het instrumentarium is duidelijk naar de bestuurder toe gericht. Een gebogen glasoppervlak uit één geheel dekt het complete instrumentenpaneel af, helemaal tot aan het secundaire display in het midden van het dashboard. Het belangrijkste instrumentenpaneel achter het stuurwiel is volledig digitaal en kan vrijelijk ingesteld worden op basis van de wensen van de bestuurder. Informatie kan naar wens worden weergegeven in de vorm van klassieke analoge klokken of in digitale gegevens.

De informatieweergave en kleurkeuze kunnen worden geselecteerd op basis van drie programma's: 'Travel' voor een relaxte rijstijl, 'Sport' voor optimaal rijplezier en 'Efficiency' wanneer de nadruk op het brandstofverbruik van de plug-in hybride aandrijving ligt. Het tweede display in het midden van dashboard is voorbehouden aan de uitgebreide communicatie- en informatiesystemen. Het navigatiesysteem maakt bijvoorbeeld gebruik van data van Google Earth en realtime verkeersinformatie. De informatiesystemen worden bediend via twee touch pads die geïntegreerd zijn in de spaken van het stuurwiel.

Seat IBL Seat IBL Seat IBL
 
Websitewww.seat.nl
Deel via