12 september 2011
 

Renault

Philips ontwikkelt dagrijverlichting voor Renault

12 september 2011 | Om de verkeersveiligheid te verbeteren, heeft de Europese Commissie besloten dat alle nieuwe auto's vanaf 1 februari 2011 moeten worden uitgerust met 'dagrijverlichting'. Dagrijverlichting zijn autolampen die overdag aan zijn, om zichtbaarder te zijn voor andere weggebruikers. De nieuwe EU-wet voor verlichting overdag geldt alleen voor nieuwe auto's. Toch kunnen ook oudere auto's worden voorzien van dagrijlichten. Philips levert daarom LED dagrijverlichting voor oudere Renaults.

Dagrijlichten verbeteren de zichtbaarheid, zowel voor bestuurders als voor voetgangers, die de snelheid van naderende voertuigen beter kunnen inschatten. Volgens een officiële nota van de Europese Commissie uit augustus 2006: "Kan het gebruik van dagrijlichten (DRL) het aantal dodelijke ongevallen op de weg met drie tot vijf procent per jaar terugdringen. Als het gebruik van dagrijlichten in alle Europese landen verplicht was, zou het verkeer jaarlijks 1.200 tot 2.000 doden minder eisen".

Overdag maken de DayLight-LED's de auto's beter zichtbaar en vallen ze sneller op door andere bestuurders en voetgangers uit tegengestelde richting, hierdoor wordt de verkeersveiligheid bevorderd. LED DayLight 4 reduceert ook de CO2-uitstoot met 5,5 g/km in vergelijking met dezelfde auto die met dimlichten rijdt. De levensduur van meer dan 10.000 uur zorgt dat de onderhoudsfrequentie afneemt.

Renault

Ook oudere auto's kunnen worden uitgerust met deze nieuwe veiligheidsvoorziening. Renault brengt de LED-lichten op de meeste huidige modellen aan voor de prijs van € 259,- incl. BTW en montage via de Renault-dealer.

Deze actie is geldig voor de volgende Renault modellen: Clio (2e en 3e generatie), Renault Kangoo II, de Mégane- en Scénic-familie (2e en 3e generatie) en Espace IV phase 2.

Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via