9 september 2011
 

GM

GM opent nieuwe fabriek voor dieselmotoren

9 september 2011 | General Motors heeft vandaag een nieuwe fabriek voor dieselmotoren in Rayong, Thailand, in gebruik genomen. De US$200 miljoen kostende fabriek, die gelegen is naast de autofabriek van GM, vertegenwoordigt GM's belangrijkste powertrain investering in zuidoost Azië.

De nieuwe, 54.275 m2 grote fabriek, GM's eerste dieselmotorenfabriek in de regio, is de eerste ter wereld die de volledig nieuwe familie van Duramax viercilinder dieselmotoren zal produceren.

De fabriek heeft de capaciteit om jaarlijks zo'n 120.000 motoren te produceren voor auto's die in Thailand en andere landen ter wereld worden gebouwd. GM verwacht US $94 miljoen te besteden aan in Thailand geproduceerde componenten voor de motorenproductie.

GM

De eerste motoren zullen gemonteerd worden in de volledig nieuwe Chevrolet Colorado pick-up die in Rayong geproduceerd zal worden nadat de productielijnen daarvoor gereed zijn gemaakt.

De nieuwe powertrain faciliteit, die tegen het einde van het jaar aan 500 medewerkers werkgelegenheid zal bieden, heeft een compacte omvang. De fabriek is zeer flexibel met de mogelijkheid om te wisselen tussen de productie van 2.5-liter en 2.8-liter motorvarianten, aangestuurd door de vraag uit de markt.

GM Thailand heeft in de fabriek ook veel geavanceerde milieubeschermende maatregelen getroffen, waaronder een verlichting die 40% minder energie gebruikt vergeleken met gebruikelijke systemen.

GM
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!