2 september 2011
 

Cadillac CTS-V Sport Wagon

Cadillac CTS-V Sport Wagon komt naar Nederland

2 september 2011 | Cadillac brengt de CTS-V Sport Wagon naar Nederland. Hij combineert de veelzijdigheid van de CTS Sport Wagon nu met de supercharged V8 power van de Cadillac V-series.

De CTS-V Sport Wagon verenigt een supersnelle sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 4,1 seconden met een flexibele bagageruimte die qua inhoud bijna het viervoudige meet ten opzichte van die van de CTS sedan.

Cadillac CTS-V Sport Wagon

De prestaties worden geleverd door een 6.2-liter V8 motor met supercharger, die het vermogen opvoert tot 415 kW/564 pk en een ongehoord koppel van 747 Nm. Deze krachtbron kan naar wens gekoppeld worden aan handgeschakelde of automatische versnellingsbak, beide met zes versnellingen. In het geval van de eerste bedraagt de topsnelheid 308 km/u. Met de automatische transmissie bedraagt de top van de CTS-V Sport Wagon 280 km/u.

De CTS-V Sport Wagon is gebaseerd op de CTS Sport Wagon die sinds eind vorig jaar ook in Nederland leverbaar is. Naast het design met de scherpe lijnen onderscheidt de Sport Wagon zich ondermeer door:

  • Een op afstand bedienbare elektrische achterklep met een programmeerbare openingshoogte
  • Een volledige beklede bagageruimte, met een inhoud variërend van 412 tot 1.484 liter
  • Een brede laadvloer met handige rails om de bagage mee vast te zetten
  • Een opklapbare vloer met daaronder een extra opbergcompartiment
  • Een 60/40 neerklapbare achterbank met skiluik
  • Een dakspoiler geïntegreerd in de achterklep
Cadillac CTS-V Sport Wagon

Technisch onderscheidt deze snelle wagon zich verder door Cadillac's Magnetic Ride Control, high-performance remmen van Brembo en het gebruik van een voorwielophanging met dubbele wishbones.

De Cadillac CTS-V Sport Wagon is per direct via het Cadillac dealernetwerk in Nederland leverbaar. De prijs bedraagt € 151.754,- voor de versie met automaat, de handgeschakelde uitvoering kost € 164.471,-.

Cadillac CTS-V Sport Wagon Cadillac CTS-V Sport Wagon
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!