31 augustus 2011
 

Land Rover DC100

Land Rover onthult Defender concept

31 augustus 2011 | De Land Rover DC100, een moderne interpretatie van de iconische Land Rover Defender zal worden onthuld op de Internationale Automobilausstellung (IAA) 2011 in Frankfurt. Land Rover heeft tevens vandaag bevestigd dat het de intentie is om de productie van de nieuwe Defender in 2015 te starten.

In zijn commentaar op de nieuwe Land Rover DC100 concept car verklaart Gerry McGovern, Director of Design, Land Rover: "Het vervangen van een absolute klassieker als de iconische Defender is één van de grootste uitdagingen voor een auto-ontwerper, Dit is géén productieklaar concept, maar het begin van een vier jaar lange reis naar het definitieve design van een Defender voor de 21e eeuw".

Land Rover DC100

John Edwards, Global Brand Director, Land Rover voegt daar aan toe: "De Land Rover Defender is een auto die wereldwijd geliefd is vanwege zijn eerlijke, eenvoudige en karakteristieke ontwerp. Wij zijn vastbesloten dat de nieuwe Defender trouw zal blijven aan dit succesvolle erfgoed, terwijl deze daarnaast zal voldoen aan de veranderende eisen van de hedendaagse, wereldwijde markt".

De Land Rover DC100 concept car put inspiratie uit essentiële elementen die het karakter van de originele Defender bepalen. Het concept is bedoeld om het debat met het publiek te openen over de Defender van de toekomst en om daarnaast als inspiratie te dienen.

Land Rover DC100
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!