25 augustus 2011
Seat Exeo

Seat Exeo

Facelift voor Seat Exeo

25 augustus 2011 | Met ingang van dit najaar wordt het uiterlijk van de Seat Exeo aangepast doen de TDI-diesels hun werk efficiënter. Alle dieselversies profiteren van een verlaging van de CO2-uitstoot met zo'n 7 gram per kilometer, resulterend in een emissiewaarde van 129 g/km (Exeo ST: 132 g/km). Als gevolg van de modificaties zakt het gemiddelde brandstofverbruik tot onder de huidige 5,2 liter op 100 kilometer (ST: 5,3 l/100 km).

De nieuwe, optionele bi-xenon koplampen hebben het 'arrow' designthema overgenomen dat zo kenmerkend is voor Seat. De geïntegreerde dagrijverlichting maakt gebruik van energiezuinige LED-technologie die terugkomt in scherp gestoken, gehoekte 'vleugels'. In combinatie met de nieuwe honingraat grille, de LED-achterlichten en de compleet nieuwe 17 en 18 inch lichtmetalen wielen, verlenen ze de Exeo een dynamischer voorkomen.

Seat Exeo

Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe bekledingsstoffen. Het nieuw ontworpen en met leder beklede stuurwiel heeft een meer hoogwaardige uitstraling gekregen.

Vanuit technische overwegingen lag de nadruk bij de vernieuwde Exeo en Exeo ST vooral op het doorvoeren van verbeteringen om het brandstofverbruik terug te dringen. Systematische verfijningen aan de diesels hebben op alle TDI-motoren geleid tot een CO2-afname van rond de 7 gram per kilometer. De 88 en 105 kW (respectievelijk 120 en 143 pk) sedanversies met een handgeschakelde versnellingsbak zijn hierdoor onder de 130 gram CO2-grens gedoken.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!