23 augustus 2011
Subaru BRZ

Subaru BRZ

Nieuwe Subaru heet BRZ

23 augustus 2011 | Subaru's nieuwe sportwagen gaat, zo is vandaag bekendgemaakt, 'BRZ' heten. Bovendien staat een voorproefje van de bijzondere techniek van deze spectaculaire auto komende maand al te pronken op de 64ste Frankfurt Motor Show.

De naam 'BRZ' is uiteraard niet zomaar gekozen. De letters staan namelijk voor 'Boxer-engine', 'Rear Wheel drive' en 'Zenith' oftewel toppunt, hoogtepunt. Met de letter 'B' wordt bovendien onderstreept dat Subaru, ondanks dat het een samenwerkingsproject met partner Toyota betreft, in belangrijke mate tekent voor de in de auto aanwezige, unieke techniek. In het concept combineert Subaru de eigen boxermotortechnologie met een nieuwe platform set-up.

Subaru BRZ

De naam 'BRZ' draagt bovendien een zekere passie voor de sportwagen, alsmede vertrouwen in het karakteristieke merk uit. De start van de productie staat gepland voor komend voorjaar.

Op de Subaru-stand zal het opmerkelijk technisch concept voor de sportwagen een prominente plaats innemen. Het moet een bijzondere aantrekkingskracht op de bezoekers uitoefenen. De technologie wordt gepresenteerd onder de benaming 'Subaru BRZ Prologue Boxer Sports Car Architecture II' in vervolg op het eerste tipje van de sluier dat hiervan eerder dit jaar in Genève werd opgelicht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!