23 augustus 2011
 

Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu maakt Europees debuut op IAA

23 augustus 2011 | De nieuwe Malibu, die gelijktijdig zijn wereldpremière beleefde op shows in de VS en China, zal een van de belangrijkste modellen zijn voor Chevrolet op de 2011 Frankfurt Motor Show. In Europa, waar de Malibu tot nu toe niet leverbaar was, zal de nieuwe uitvoering volgend jaar leverbaar zijn en het nieuwe vlaggenschip van het merk worden.

Met een wielbasis van 2.737 mm en een spoorbreedte van 1.599 mm beschikt de nieuwe Malibu over een royaal postuur. De auto staat laag bij de grond en heeft een geïntegreerde spoiler, waardoor de auto een assertieve uitstraling heeft. Dankzij de luchtweerstandscoëfficiënt die dichtbij de 0,28 van de Volt ligt, is de Malibu een van de meest aerodynamische auto's in het personenautoaanbod van Chevrolet.

Tot de andere designkenmerken behoren de kenmerkende dubbele grille van Chevrolet, de xenon-koplampen of HID-koplampen (High Intensity Discharge), de grote Chevrolet bowtie-emblemen voor en achter en de nieuwe, op de Camaro geïnspireerde dubbele LED-achterlichten. Er is keuze uit negen carrosseriekleuren en tot vier kleurcombinaties in het interieur, afhankelijk van het gekozen model.

De Malibu heeft een groot aantal opbergvakken, waaronder een vijftien centimeter diep opbergvak achter het radiofront met een 7 inch touchscreen, dat omhoog en omlaag kan bewegen. Tot het aanbod aan infotainmentopties dat leverbaar is in de nieuwe Malibu behoren nieuwe audiosystemen en een navigatiesysteem. De meest compleet uitgeruste versies zijn uitgerust met Bluetooth, waardoor handsfree gebruik gemaakt kan worden van smartphones, die tijdens het gebruik veilig opgeborgen kunnen blijven.

Chevrolet Malibu

Klanten kunnen kiezen uit een vier-cilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 2,0 liter en een vermogen van 164 pk of een dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,4 liter en een vermogen van 169 pk. In Europa zal de nieuwe Malibu leverbaar worden met handgeschakelde of een automatische transmissie.

Tot de technologieën die het onderstel onder controle houden behoren een vierkanaals antiblokkeersysteem (ABS), tractiecontrole, elektronische stabiliteitsregeling (ESC), elektronische remkrachtverdeling (EBD), Brake Assist (BA), regeling van de remkracht in de bocht, Hydraulic Brake Fade Assist (HBFA) en motorslipregeling.

In totaal acht airbags, tweefasenairbags voor de bestuurder en voorpassagier, side airbags voor de bestuurder en de voorpassagier en curtain airbags met rollover-bescherming behoren wereldwijd tot de standaarduitrusting. Parking Assist achter en een achteruitrijcamera zijn leverbaar in combinatie met bepaalde uitrustingsniveaus.

De Malibu zal worden geproduceerd in fabrieken verspreid over de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China.

Chevrolet Malibu
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via