24 augustus 2011
 

Chevrolet

Nieuwe Chevrolets behalen hoge score in crashtest

24 augustus 2011 | Zowel de nieuwe Chevrolet Aveo hatchback als de Orlando zevenzitter hebben de maximale score van vijf sterren behaald in de belangrijke EuroNCAP (European New Car Assessment Program) test behaald.

Volgens EuroNCAP behaalde de Chevrolet Aveo hatchback 85 van de 100 punten, waardoor hij kan worden gerangschikt onder de allerbesten in zijn segment. Aan de Chevrolet Orlando gezinsauto werd ook een hoge score toegekend: 80 van de 100 punten.

Chevrolet

Op het belangrijke gebied van bescherming van volwassenen en kinderen behaalde Chevrolet's nieuwe compacte auto, de Aveo, respectievelijk 95 en 87 procent van de maximaal haalbare score.

De Aveo is standaard uitgerust met zes airbags. Hij heeft ook een vastkliksysteem voor kinderzitjes. Tot de actieve veiligheidssystemen behoren een elektronische stabiliteits controle, traction control, een vierkanaals ABS-systeem met EBD assist en elektronische remkrachtverdeling. Hill-start assist en cruise control met snelheidsbegrenzer behoren ook tot de standaard voorzieningen van de Aveo.

Chevrolet

De Orlando heeft standaard ook zes airbags en is uitgerust met ISOFIX elementen voor kinderzitjes. De crashsensor-technologie van de Orlando zorgt ervoor dat de deuren zich automatisch ontsluiten in het geval van een ongeluk. ABS, traction control, elektronische remkrachtverdeling, remassistentie en elektronische stabiliteitscontrole zijn standaard op alle uitvoeringen. De veiligheidsstructuur van de Orlando is gebaseerd op die van de Chevrolet Cruze sedan die ook al werd gewaardeerd met een EuroNCAP vijfsterren notering.

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.euroncap.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!