23 augustus 2011
 

Cadillac Ciel

Cadillac onthult Ciel Concept

23 augustus 2011 | Cadillac's Ciel conceptauto zal op de persdag van de IAA Frankfurt zijn Europese première beleven. Deze vierdeurs convertible (de naam betekent in het Frans hemel) is voorzien van hightech voorzieningen en van een traditionele, met de hand gemaakte luxueuze uitrusting.

Dit concept was al te zien voor de bezoekers toen hij vorige week werd onthuld tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours D'Elegance in Californië en de Ciel zal een belangrijke aandachtstrekker zijn op de Cadillac-stand in Frankfurt.

Cadillac Ciel

Typische voorzieningen zijn de tegenovergesteld openende portieren voor gemakkelijk instappen, veel met de handgemaakte aluminium delen en olijfbomenhouten panelen, instrumenten met chronograaf design, persoonsgebonden connectiviteit portals voor alle inzittenden en losse kasjmier dekens. De stoelen kunnen worden gekoeld en verwarmd, ook zijn ze voorzien van een opbergvak met daarin zonnebrandolie, zonnebrillen en handdoeken, en een geurverspreider in de armleuning.

De Ciel heeft 22-inch wielen met nikkelen beplating en carbon-keramische schijfremmen. De Ciel is ruim dankzij een wielbasis die 305 mm langer is dan het huidige CTS model.

Cadillac Ciel

De aandrijving wordt verzorgd door een 317 kW/425 pk-versie van de CTS 3.6-liter V6 krachtbron, voorzien van twee turbo's en door een hybride systeem dat gebruikmaakt van lithium-ion batterijtechnologie. Ook heeft de Cadillac conceptauto vierwielaandrijving.

Cadillac Ciel Cadillac Ciel
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!