17 augustus 2011
 

Audi Urban Concept

Audi Urban Concept ook als Spyder

17 augustus 2011 | Naast de Sportback-uitvoering van het Urban Concept-studiemodel, presenteert Audi op de autotentoonstelling van Frankfurt ook een Spyder-variant. In technisch opzicht zijn beide modellen vrijwel identiek. Ook de Spyder heeft e-tron elektrische aandrijving.

Evenals de Sportback-uitvoering is de Audi Urban Concept Spyder een lichtgewicht tweezitter die de eigenschappen van een raceauto, een roadster, een funauto én een stadsauto belooft te combineren. De Spyder onderscheidt zich door een laag, doorlopend raamoppervlak en deuren die schuin naar boven openen.

De Audi Urban Concept deelt zijn basis met de gesloten variant. Dat betekent dat zowel voor ex- als interieur consequent gebruik is gemaakt van de Audi ultra-lichtgewicht bouwwijze. De cockpit bijvoorbeeld is gemaakt van met carbonfiber versterkte kunststof (CFRP- Carbon Fiber Reinforced Polymer). De lichtgewicht constructie is een belangrijke factor in de hoge mate van efficiency van het studiemodel. Ook de Spyder kenmerkt zich door een vloeiend en dynamisch ontwerp met vrijstaande 21-inch wielen.

Audi Urban Concept

Het interieur is toegankelijk via omhoog scharnierende portieren. Er is plaats voor twee inzittenden. De stoelen staan licht versprongen ten opzichte van elkaar. De bestuurder vindt dankzij de verstelmogelijkheden van stuur en pedalen altijd een ideale zitpositie. Ook dit draagt bij aan de intense rijervaring van de Audi Urban Concept Spyder.

De Audi Urban Concept Spyder beschikt over volledig elektrische aandrijving. Twee e-tron-motoren zorgen volgens de fabrikant voor aansprekende prestaties. De elektromotoren worden gevoed door een lithium-ion batterijpakket.

Audi Urban Concept
 
Websitewww.audi.nl
Deel via