16 augustus 2011
 

Volvo

Volvo verlaagt CO2-uitstoot D3 motor

16 augustus 2011 | In de voortdurende ontwikkelingen om de CO2-uitstoot verder te verlagen, boekte Volvo noemenswaardige vooruitgang. Door toepassing van een start-stopsysteem in combinatie met de automatische versnellingsbak D3 Geartronic is de uitstoot met 7 procent gedaald.

Het brandstofbesparende start-stopsysteem is vanaf deze zomer standaard op de D3 Geartronic-varianten van de Volvo S60, V60, S80 en V70. Al deze modellen hebben nu een groen energielabel B. De Volvo V60 met D3 Geartronic heeft een groen energielabel C.

Volvo

Het start-stopsysteem schakelt de motor uit als de bestuurder de auto, met de keuzehendel in stand D, tot stilstand heeft gebracht en het rempedaal ingedrukt houdt. De motor verkeert dan in 'Auto Start-modus'. Wanneer de bestuurder de druk op het rempedaal vervolgens verlaagt, start de motor automatisch. Laat de bestuurder het rempedaal helemaal los en geeft hij gas, dan rijdt de auto weg.

Standaard Hill Start Assist HSA is ingevoerd als standaardsysteem op auto's met automatische transmissie in combinatie met start/stop. Wanneer bij een hellingspercentage groter dan 4% het rempedaal wordt bediend terwijl de motor in de 'Auto Start-modus' staat, blijft de rem nog ongeveer 1,5 à 2 seconden lang aangezet. Dit om de bestuurder voldoende tijd te gunnen zijn/haar voet naar het gaspedaal te verplaatsen.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!