10 augustus 2011
 

Audi Urban Concept

Audi werkt aan Urban Concept

10 augustus 2011 | Audi werkt aan de Urban Concept. Het is een ultralichte auto voor een drukke, stedelijke omgeving. Het technische studiemodel past in geen enkele conventionele categorie. De Urban Concept met een 1+1-stoelindeling combineert elementen van een raceauto, een roadster, een funauto en een stadsauto in één.

De Audi Urban Concept staat volledig op zichzelf. Zijn ontwikkeling is gebaseerd op de principes van ultra-lichtgewicht bouwen, efficiency en 'less is more'. Het resultaat is een studiemodel zonder een gram te veel, dat zich richt op de pure essentie van sportieve voortbeweging. Met de Urban Concept laat Audi zien wat het aan technologie in huis heeft, in het bijzonder als het gaat om lichtgewicht bouwen.

Audi Urban Concept

De Audi Urban Concept heeft een vloeiend ontwerp met wielen die losstaan van de carrosserie. De spatborden zijn voorzien van led-verlichting. Het technische studiemodel heeft een dynamisch en emotioneel ontwerp; hij lijkt in stilstand al vooruit te willen.

Twee volwassenen vinden een plek in het studiemodel. De zitplaatsen staan licht versprongen ten opzichte van elkaar. De instrumenten en gebruikte materialen zijn gedicteerd door de ultra-lichtgewicht bouwwijze. De bestuurder kan de positie van het stuur en de pedalen aanpassen. Toegang tot het interieur is via de achterklep. Het dak is naar achter verschuifbaar.

Audi Urban Concept

De gestroomlijnde cockpit bestaat uit met koolstofvezel versterkt polymeer, waarin ook het onderste deel van de zittingen is geïntegreerd. De wielen zijn 21 inch in diameter.

Twee e-tron elektromotoren drijven de Urban Concept aan. Die geven het ultralichte studiemodel een snelle acceleratie. De energie komt van een lithium-ion-accu, die bedoeld is voor stadsritten.

Audi Urban Concept Audi Urban Concept
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!