4 augustus 2011
 

Cadillac

Cadillac lanceert nieuwe modellen in 2012

4 augustus 2011 | Cadillac heeft bekend gemaakt dat in 2012 het modelprogramma zal worden uitgebreid met twee nieuwe modellen. De Cadillac, met codenaam ATS, zal in de zomer van 2012 worden gelanceerd. Het merk zal dan een achterwielaangedreven luxueuze sport sedan in het programma hebben die de strijd aan wil binden met de BMW 3-Series, de Mercedes-Benz C-Klasse en de Audi A4 in het grootste marktsegment van luxueuze auto's. GM heeft vandaag de eerste schets vrijgegeven van de auto.

Het andere model, de Cadillac XTS, die in het voorjaar van 2012 zal worden gelanceerd, is gebaseerd op de XTS Platinum Concept, die ook is getoond op de Geneve Motorshow. Hij heeft een voorwiel- en all-wheelaandrijfsysteem. GM investeert $117 miljoen om de XTS in de Oshawa Assembly fabriek in Ontario te produceren waar 400 banen zullen worden gecreëerd.

GM heeft eerder aangekondigd dat het bedrijf $190 miljoen heeft geïnvesteerd om de compacte luxueuze sport sedan te produceren in de Lansing Grand River Assembly fabriek in Michigan, waardoor 600 nieuwe banen zullen worden gecreëerd. Lansing Grand River produceert er al de CTS modelreeks.

Cadillac

"De Cadillac 'Renaissance' die van start ging met de CTS is nog steeds van kracht", zei Reuss (GM North America president Mark in Traverse City, Michigan). "De XTS zet het Cadillac erfgoed voort, terwijl het model met de codenaam ATS een nieuw hoofdstuk opent voor Cadillac in het C-segment van luxe auto's. We hebben er veel vertrouwen in dat wij consumenten zullen aantrekken die hiervoor ons merk nog niet hadden overwogen".

"GM heeft de periode van eenvoudigweg overleven achter zich gelaten en heeft nu duidelijk het vizier gericht op de groei van het modelprogramma dat sterker is en in meer marktsegmenten vertegenwoordigd dan ooit tevoren", verklaarde Reuss.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via