2 augustus 2011
Mazda CX-5

Mazda CX-5

Mazda CX-5 debuteert tijdens IAA

2 augustus 2011 | Mazda onthult op de komende IAA 2011 in Frankfurt de geheel nieuwe CX-5 crossover SUV. Met de Wereldpremière van de CX-5 lanceert Mazda de eerste van een nieuwe generatie auto's die gebruik maakt van SkyActiv technologieën en de nieuwe designtaal 'Kodo' (wat Japans is voor de 'ziel van beweging'). De Frankfurt Motor Show 2011 wordt gehouden van 15 t/m 25 september.

Het motorengamma voor de Europese uitvoering van de CX-5 bestaat uit Mazda's SkyActiv-G 2.0 liter benzinemotor en de SkyActiv-D 2.2 liter dieselmotor, beschikbaar in 'Standard Power' en 'High Power' uitvoeringen. Beide motoren beschikken over een compressieverhouding van 14:1 voor de hoogste mate van efficiëntie.

Mazda richtte zich op het behalen van uitzonderlijke milieuprestaties voor een compacte SUV en heeft als doelstelling een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km voor de SKYACTIV-D 2.2 liter dieseluitvoering (Standard Power met voorwielaandrijving, handmatige versnellingsbak en i-stop).

Mazda CX-5

De CX-5 is ook het eerste productiemodel ontworpen volgens Mazda's nieuwe designtaal 'Kodo' ('de ziel van beweging'). De Mazda Shinari en Mazda Minagi conceptcars toonden deze designtaal al eerder. Kodo beschikt over unieke kenmerken zoals een prominente nieuwe voorzijde met een brutaler familiegezicht en een dynamische styling, die vitaliteit en lenigheid uitstraalt.

De Mazda CX-5 zal vanaf begin 2012 geleidelijk op de diverse markten worden geïntroduceerd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!