1 augustus 2011
 

Honda

Productie nieuwe Honda Civic in Engeland

1 augustus 2011 | Honda gaat zowel de nieuwe Civic als de volgende generatie van de CR-V in zijn fabriek in het Engelse Swindon produceren. Begin september bereikt de productie daar weer het normale niveau. De levering van onderdelen vanuit Japan aan de Engelse fabriek verliep enige maanden moeizaam als gevolg van de aardbeving en de tsunami in Japan.

Honda heeft de nieuwe Civic speciaal voor Europa ontworpen en ontwikkeld. De rijeigenschappen van de auto zijn afgestemd op de Europese bestuurder en het Europese wegennet. Dit is al de negende generatie van het succesvolle model, waarvan de eerste editie in 1972 op de markt verscheen.

De productie van de Honda Civic start later dit jaar en de introductie van de auto staat gepland voor begin 2012. Ondanks het feit dat de productie, door de moeizame levering van onderdelen, lager is uitgevallen, loopt de voorbereiding voor de introductie van de nieuwe Civic op schema. De 3.000 werknemers van de fabriek in Swindon hebben zich met extra trainingen op de komst van de nieuwe Civic voorbereid.

Honda

"De werknemers zijn enthousiast over de aanstaande productiestart van de nieuwe Civic", zegt Mark Trowbridge, Director of Quality and New Model bij Honda UK Manufacturing (HUM). "De komende zes maanden krijgen we het erg druk. Na intensieve voorbereidingen werken we nu toe naar de maximale productiecapaciteit. We zijn bijzonder trots op het feit dat wij met ons uitstekende team als enige Honda-fabriek ter wereld de hatchback-versie van de nieuwe Civic maken".

De kwaliteit van de arbeidskrachten van HUM blijkt verder uit de beslissing van Honda om ook de volgende generatie van de CR-V in Swindon te produceren. De nieuwe CR-V staat in het najaar van 2012 in de showroom.

Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via