19 juli 2011
 

Ferrari

Hongik Universiteit wint Ferrari Design Contest 2011

19 juli 2011 | Studenten van de Hongik Universiteit uit Seoel hebben de Ferrari World Design Contest gewonnen, een wedstrijd waarbij vijftig universiteiten wereldwijd de uitdaging van Ferrari hebben aangenomen om een beeld te schetsen van Ferrari's modellen van de toekomst. De Koreaanse universiteit werd in de finale verkozen boven de Italiaanse IED uit Turijn; de Royal College of Arts uit Londen eindigde als derde.

De drie modellen die het hoogst eindigen zijn:

  1. Eternità – Kim Cheong Ju (Zuid Korea), Ahn Dre (Zuid Korea), Lee
  2. Sahngseok (Zuid Korea) – Hongik Universiteit (Seoel)
  3. Xezri – Samir Sadikhov (Azerbeidzjan) – IED (Turijn)
  4. Cavallo Bianco – Henry Cloke (VK), Qi Haitao (China) – RCA (Londen)
Ferrari

Aansluitend aan de prijsuitreiking verklaarde Ferrari's Chairman Luca di Montezemolo: "Het koesteren van de creativiteit van jonge mensen vormt een fundamentele strategie in de samenleving. De Ferrari World Design Contest vertegenwoordigt een deur die we voor de wereld open willen houden, om de creatieve energie van de volgende generatie een kans te geven. Ik heb zelf de vele originele en innovatieve ideeën gezien die deze getalenteerde jongeren ons hebben toegestuurd en kon daarin de enorme passie en toewijding ervaren die ze in deze projecten hebben gestopt. Ik ben ervan overtuigd dat enkele van deze suggesties het licht zullen zien in de Ferrari's van de toekomst".

De studenten uit Seoel zorgden voor de mooiste interpretatie van Ferrari's designopdracht om een echte 'hypercar' te ontwerpen, voorzien van de nieuwste generatie technologieën en materialen; een extreme ('hyper') auto, niet alleen qua voertuigarchitectuur, maar ook op elk ander gebied. Na oorspronkelijk een 2D-ontwerp te hebben vervaardigd, genereerden de deelnemers vervolgens 3D-modellen in 3D Autodesk® Alias en een tastbaar 1:4 schaalmodel waarbij de nadruk naast functionele elementen met name lag op details en op het interieur.

Ferrari

Bij alle designconcepten ging de aandacht uit naar het reduceren van het brandstofverbruik via alternatieve aandrijfsystemen, met name door hybridemotoren. Nog zo'n overeenkomstig element was het vergroten van het rijplezier door middel van gewichtsbesparing. Geometrische vormen werden daarbij in de diverse designprojecten afgewisseld door bijna organische lijnen.

Tevens werden er twee speciale prijzen uitgereikt. De 'Autodesk Design Award' voor het beste gebruik van de Alias-software in het designproces werd door de technische partner van de contest uitgereikt aan de Hongik Universiteit. De tweede prijs, de 'Most Unexpected Technological Solution' award, ging naar het team van de Jiangnan Universiteit (China) voor de gedurfde technologische oplossingen in het project 'The Drake'. De prijzen werden uitgereikt door Brenda Discher, Vice President Industry Market van Autodesk, en Ferrari CEO Amedeo Felisa.

Ferrari

De drie finalisten ontvingen hun prijzen echter uit handen van Ferrari Chairman Luca di Montezemolo, CEO Amedeo Felisa, Paolo Pininfarina, Chairman van de Pininfarina Group die al zes decennia lang als partner met Ferrari samenwerkt bij het ontwerpen van de auto's van het merk, en Flavio Manzoni, directeur van het Ferrari Styling Centre dat de wedstrijd organiseerde.

Ferrari Ferrari Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via