13 juli 2011
Audi A5 (2007 - 2016)

Audi A5 (2007 - 2016)

Audi A5 ondergaat facelift

13 juli 2011 | De Audi A5 is aangepast voor modeljaar 2011. De motoren zijn sterker en zuiniger geworden, waardoor diverse uitvoeringen nu in aanmerking komen voor 20 procent bijtelling. Het vernieuwde uiterlijk onderstreept de technische vernieuwing die onder de carrosserie schuilgaat. De Audi A5 Sportback met 1.8 TFSI-motor is verkrijgbaar vanaf 39.345 euro.

De grille is gewijzigd en is voortaan herkenbaar aan de 'diamant'-vorm. Verder zijn de achterlichten en de koplampen vernieuwd. Die bieden nu beter zicht doordat ze standaard zijn voorzien van xenon-plus-techniek en homogene led-dimverlichting. In het zijn andere materialen toegepast en men heeft keuze uit nieuwe kleuren. Het stuurwiel is eveneens vernieuwd en is nu optioneel voorzien van bijvoorbeeld een afgeplatte ring en andere bedieningshendels.

Alle motoren voorzien van turbo en directe brandstofinjectie voor een maximum aan trekkracht. Iedere krachtbron is bovendien uitgerust met start-stoptechniek. Mede hierdoor is de CO2-uitstoot tot 22 procent gereduceerd. Het resultaat hiervan is dat diverse uitvoeringen van de Audi A5 bij zakelijk gebruik in aanmerking komen voor het gereduceerde bijtellingstarief van 20 procent.

Audi A5 (2007 - 2016)

De compleet nieuwe 1.8 TFSI-motor herbergt innovaties in het kleppensysteem, in de warmtehuishouding en in de integratie van het uitlaatspruitstuk. Het verbruik van deze motor in de coupéversie bedraagt 5,7 l/100 km. De CO2-uitstoot is 134 g/km.

Audi heeft iedere krachtbron gekoppeld aan een eigen transmissie: een handgeschakelde zesversnellingsbak, een Multitronic automaat of een zeventraps S-Tronic. Bovendien is er keuze uit voorwielaandrijving en Quattro vierwielaandrijving. De afstellingen van het onderstel zijn verfijnd en door het optionele Drive Select-systeem en de nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging is het weggedrag gewijzigd.

Ook het infotainmentsysteem is naar een hoger niveau getild. Dankzij het optioneel te bestellen Bluetooth-systeem kunnen alle inzittenden met een druk op de knop verbinding met Internet krijgen.

Audi A5 (2007 - 2016)

De sportievere Audi S5 profiteert behalve van de bovenstaande verbeteringen ook nog van aanpassingen die zijn prestaties benadrukken. Vooral op het gebied van het brandstofverbruik, want ondanks een vermogen van 245 kW (333 pk) is de 3.0 TFSI zo'n 20 procent zuiniger dan de 4,2-liter V8 die hij vervangt.