6 juli 2011
Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery 4 verbeterd voor 2012

6 juli 2011 | Voor het modeljaar 2012 zijn beide dieselmotoren voor de Land Rover Discovery 4 verbeterd. Dankzij onder meer 'Low Flow' brandstofinspuiting zijn verbruik en emissies van de 3.0 TDV6 (155 kW/211 pk) gereduceerd. Een effect dat is versterkt door de introductie van een nieuwe achttraps automatische transmissie. Het resultaat is een reductie van de CO2-emissie van 244 g/km naar 224 g/km en een reductie van het brandstofverbruik van 9,3 l/100 km naar 8,5 l/100 km.

Het vermogen van de 3.0 SDV6 turbodiesel is vergroot van 180 kW/245 pk naar 188 kW/256 pk bij een gelijktijdige reductie van brandstofverbruik en emissies. Ook hier speelt de nieuwe achttraps automatische transmissie een belangrijke rol. De CO2-emissie is gereduceerd van 244 g/km naar 230 g/km, terwijl het verbruik is afgenomen van 9,3 l/100 km naar 8,8 l/100 km.

Land Rover Discovery 4

In combinatie met de nieuwe automatische transmissie zijn de dieseluitvoeringen van de Discovery 4 voortaan uitgerust met de reeds uit de Range Rover bekende Drive Select draaiknopbediening. Daarbij maken schakelpaddles aan het stuurwiel handmatig schakelen mogelijk. Net als hun voorgangers voldoen de vernieuwde diesels aan de EU5-emissienorm, waarbij het standaard diesel partikelfilter de emissie van partikels reduceert tot minder dan 1 mg/km.

Naast de verbeteringen aan de aandrijflijn, heeft ook de uitrusting een 'makeover' gekregen. Er zijn twee nieuwe lichtmetalen velgen, drie nieuwe optie packs en verbeterde audio- en navigatiesystemen op basis van de nieuwste MOST Gen 2.1 elektrische architectuur. Het basis audiosysteem is nu uitgebreid met een kleuren display, dat het vorige zwart/wit display vervangt. Daarnaast kan het worden gecombineerd met Bluetooth, DAB en iPod/USB-connectivity.

Land Rover Discovery 4

Ook is het audiosysteem voor de eerste keer verkrijgbaar met een eigen 'touch-screen'; een kenmerk dat voorheen was voorbehouden aan auto's met navigatiesysteem. Het nieuwste GEN 2.1-systeem maakt verbeteringen aan het Premium harman/kardon Logic7 audiosysteem mogelijk, zoals een uitgangsvermogen van 825W en de uitbreiding van 14 naar 17 luidsprekers, inclusief subwoofer. De nieuwe 'Say What You See' (SWYS) spraakbediening op premiumsystemen stelt de bestuurder in staat om allerhande functies te bedienen met gesproken commando's.

Voor het nieuwe modeljaar hebben klanten de keuze uit drie nieuwe Optie Packs:

  • Het Technology Pack omvat het Premium harddrive navigatiesysteem, inclusief 4x4i off-road-navigatie, 'Say What You See' spraakbediening, parkeerassistentie (PDC) vóór en achter, en Achteruitrijcamera.
  • Het HSE Luxury Pack omvat adaptieve Xenon koplampen met bochtverlichting, harman/kardon LOGIC7 audiosysteem met 825W en 17 luidsprekers, Premium Leather Pack, lange roof rails in Satin Black, elektrisch in hoogte en lengte verstelbare stuurkolom, elektrisch bediend schuif-/kanteldak met vast glazen panoramadak en een opbergvak in de middenconsole met koelfunctie.
  • Het Vision Assist Pack bestaat uit adaptieve Xenon koplampen met bochtverlichting, automatische grootlichtassistent (AHBA), instapverlichting en Surround Camera System met Tow Assist en aankoppelassistent.