6 juli 2011
Range Rover Sport

Range Rover Sport

Range Rover Sport aangepast voor modeljaar 2012

6 juli 2011 | Voor het modeljaar 2012 is de 3,0-liter SDV6 dieselmotor voor de Range Rover Sport efficiënter geworden. Het vermogen van de krachtigste dieselmotor is vergroot van 180 kW/245 pk naar 188 kW/256 pk bij een gelijktijdige reductie van brandstofverbruik en emissie. De CO2-emissie is gereduceerd van 243 g/km naar 230 g/km, terwijl het verbruik is afgenomen van 9,2 l/100 km naar 8,8 l/100 km. De CO2-emissie van de 3,0-liter TDV6 dieselmotor met 155 kW/211 pk is aanzienlijk gereduceerd van 243 g/km naar 224 g/km, dankzij onder meer 'Low Flow' brandstofinspuiting.

Deze verbeteringen zijn deels te danken aan introductie van een nieuwe ZF 8HP70 achttraps automatische transmissie. Het gemiddelde verbruik voor de 155 kW/211 pk dieselmotor is gereduceerd van 9,2 l/100 km naar 8,5 l/100 km. In combinatie met de nieuwe achttraps automatische transmissie zijn de dieseluitvoeringen van de Range Rover Sport voortaan uitgerust met de reeds uit de Range Rover bekende Drive Select draaiknopbediening. Daarbij maken de standaard schakelpaddles aan het stuurwiel handmatig schakelen mogelijk.

De nieuwe DTD-functie (Driver Type Detection) evalueert de commando's van de bestuurder en de systemen van de auto om de respons van de transmissie op de rijstijl van de bestuurder te optimaliseren. De bochtherkenning (Curve Detection) voorkomt dat de transmissie ongewenst opschakelt en houdt dezelfde versnelling aan wanneer de auto door een bocht of een serie van bochten rijdt. De transmissie evalueert tevens het gebruik van de remmen door de bestuurder, in combinatie met de mate van vertraging, om zo de juiste versnelling voor het ingaan en uitkomen van een bocht te bepalen. De 8HP70 hoeft niet sequentieel naar een lagere versnelling te schakelen, maar kan desgewenst zes overbrengingen overslaan ten behoeve van een veel snellere respons, bijvoorbeeld voor een inhaalmanoeuvre.

Naast de verbeteringen aan de aandrijflijn, zijn ook design en uitrusting naar een hoger niveau getild, met bijvoorbeeld gewijzigde kleuren voor exterieurdetails en nieuwe kleurencombinaties voor het interieur van de Autobiography Sport. Verder wordt een nieuwe, elektrische achterklepbediening geïntroduceerd, waarbij bestuurders zelf de gewenste openingshoogte kunnen instellen.

Range Rover Sport

Voor de eerste keer kan de Range Rover Sport als optie worden uitgerust met 'Dual View'-technologie voor het 7-inch 'touch-screen'. Daarmee kunnen bestuurder en voorpassagier tegelijkertijd naar twee verschillende functies kijken, de bestuurder bijvoorbeeld naar het navigatiesysteem en de voorpassagier naar een film op DVD. Het entertainmentsysteem achterin (RSE) is verder verbeterd met de introductie van draadloze WhiteFire-technologie voor de verzending van audiosignalen van het entertainmentsysteem naar de draadloze hoofdtelefoons.

Voor de Range Rover Sport zijn er wijzigingen aan de afwerking van de achterklep om een subtiel andere uitstraling te creëren in overeenstemming met de andere Range Rover modellen. Verder zijn de omlijsting van de grille en het binnenwerk van de koplampen voortaan uitgevoerd in Gloss Black. Op S- en SE-uitvoeringen is de grille voortaan uitgevoerd in de metaalkleur Dark Atlas, terwijl de HSE voortaan een grille in de metaalkleur Light Atlas heeft.

De Range Rover Supercharged kan voortaan als optie worden uitgerust met nieuwe 20-inch lichtmetalen velgen in Sparkle Silver met hoogglans lak. Op dit model is de omlijsting van de grille uitgevoerd in Atlas. De kleurencombinaties voor het interieur van de Autobiography Sport zijn vernieuwd, waarbij voortaan ook een hemelbekleding in Ebony Morzine mogelijk is. Subtiele wijzigingen aan grille, luchtroosters in voorspatborden, woordmerk op motorkap, trekoog en portiergrepen in carrosseriekleur kenmerken alle uitvoeringen van de Range Rover Sport.

Een optioneel Luxury Pack voor de 3.0 SDV6 HSE brengt het uitrustingsniveau tot dicht bij dat van de Supercharged-uitvoering. Het Pack omvat contrasterende stiknaden voor de stoelbekleding, 20-inch lichtmetalen velgen, Premium audiosysteem, Extended Leather Pack, HSE Luxury badge, verwarmbare stuurwielrand en adaptive cruise control (ACC).