7 juli 2011
 

Renault Frendzy

Renault onthult Frendzy concept

7 juli 2011 | Renault onthult de Frendzy conceptcar. De Frendzy is ontwikkeld onder leiding van Laurens van den Acker en is een elektrisch aangedreven auto geworden die dubbel inzetbaar is: zowel voor het werk als voor het gezin, want hij biedt alles voor het professionele en voor het gezinsleven. Het is volgens de makers een mobiel kantoor met een ingebouwde BlackBerry PlayBook die conform alle nieuwe stijlcodes van Renault is ontworpen.

"Met de Frendzy presenteert Renault de vierde fase van het designbeleid dat zijn intrede deed met de Renault DeZir. De Frendzy gunt ons een blik op één van de meest belangrijke activiteiten bij Renault, het ontwikkelen van 'bedrijfswagens met een origineel en innovatief aanbod", aldus Laurens van den Acker (Directeur Industrieel Design Renault S.A.)

Renault Frendzy

In plaats van een middenstijl zijn er aan de passagierskant een 'klassieke' deur en een zijschuifdeur waar een groot 37 inch scherm in verwerkt zit: dit is de 'werkkant'. Aan de bestuurderskant ontbreekt ook de middenstijl, maar zijn er twee portieren geplaatst die beide in tegengestelde richting openen: dat is de 'familiekant'.

Deyan Denkov, ontwerper van het exterieur, verduidelijkt: "een asymmetrische carrosserie bleek de meest logische manier om het tweeledige karakter van de auto tot uitdrukking te brengen. Van meet af aan wilde ik breken met het traditionele design van bedrijfswagens en laten zien dat ook deze auto's emotioneler, dynamischer en aantrekkelijker kunnen zijn. Ik heb verschillende inspiratiebronnen gebruikt, zoals vliegtuigen met een bijzondere vorm waar de Airbus Beluga en de Antonov 224 mooie voorbeelden van zijn".

Renault Frendzy

Doordeweeks is de Frendzy geschikt voor de professionele gebruiker, met het grote buitenscherm waarop verschillende nuttige boodschappen kunnen worden weergegeven ('ben aan het lossen, ben over vijf minuten terug', weergave van de rij-modus of laadniveau van de accu), of waarop reclame kan worden gemaakt, zowel tijdens het rijden als bij stilstand. In het weekend ontpopt deze auto zich tot gezinswagen, met een comfortabele passagiersstoel en een grote achterbank. Als de kinderen willen kunnen ze een film kijken of spelen met de BlackBerry PlayBook met touchscreen die op de rugleuning van de bestuurderstoel schuift. Of ze maken een tekening op de lei die in de zijschuifdeur is ingebouwd.

De bestuurder past zelf zijn auto aan zijn behoeften aan. In de werkmodus zijn de zijspiegels verticaal geplaatst en is de binnenverlichtinggroen; in de gezinsmodus kantelen de zijspiegels tot ze horizontaal staan en verandert het binnenlicht in oranje. Aan de buitenkant komt de kleur terug in de koplampen en de achterlichten zodat je ziet waarvoor de auto op dat moment wordt gebruikt.

Renault Frendzy

In de bestuurdersruimte is een soort futuristische werktafel gemaakt van vloeibaar metaal. Deze organische en gladde constructie komt tot leven door de groene lichtjes in het dashboard. Die geven aan dat de werkfunctie van de auto wordt benut en matchen weer met de kleuren aan de buitenkant van de auto. In de 'gezinsmodus' is de sfeer minder formeel: de groene lichten worden oranje, een knipoog naar de R-Space, de eerdere concept car die bestemd is voor het gezin.

Heel bijzonder: het linnen dak past zich aan de vormen van grote spullen aan, kan de lading worden vastgezet op de vloer door middel van magneten en vergemakkelijken modulaire opbergsystemen het werkende leven. De achterbank uit één stuk is ingebouwd in de vloer, terwijl de passagiersstoel naar voren kan worden gekanteld om ruimte te creëren.

Renault Frendzy

Net als de DeZir die op de Autosalon van Parijs in 2010 werd gepresenteerd, is de Frendzy een elektrische auto. De Frendzy is uitgerust met de aandrijfgroep van de Kangoo Z.E. en de oplaadaansluiting (onder het logo voor op de auto) is overgenomen van de ZOE Preview.

Het belangrijkste nieuws bij de Frendzy op het gebied van elektrisch rijden is het grondige onderzoek dat door een gespecialiseerd bureau (IRCAM = Institut de Recherche et Coordination Acoustique / Musique) is gedaan naar de geluiden. Omdat elektrische auto's geruisloos rijden, was het voor Renault een behoorlijke uitdaging om iedere auto van een persoonlijk geluid te voorzien, met het oog op veiligheid en dan in het bijzonder veiligheid bij lage snelheden. Renault en IRCAM werkten voor het eerst samen aan de ontwikkeling van het sportieve geluid van de DeZir, dat het rijplezier uitdrukt dat deze auto biedt.

Renault Frendzy

Bij de Frendzy moet de geluidweergave het 'mobiele kantoor' aspect van deze concept car gaan uitdrukken. Vanwege het dubbele karakter van de Frendzy hebben Renault en IRCAM ervoor gekozen om verschillende geluiden te ontwikkelen. Zo is het in de auto en ook buiten de auto herkenbaar in wat voor vorm de auto wordt gebruikt, als kantoor of voor de vrije tijd.

De auto is als kantoor herkenbaar aan een geluid van de hand van de componist Andrea Cera, die dit heeft gecomponeerd met behulp van de Modalys software van IRCAM. Hij vertelt daarover: "Bij het zoeken naar een zo informatief mogelijk geluid ben ik uitgekomen bij het bewerken van de schakelgeluiden en heb ik geprobeerd deze duidelijk weer te geven. Als er snel wordt opgetrokken is het geluid helderder, scherper en enigszins blazend. Bij het vertragen heb ik aan het geluid een element toegevoegd dat doet denken aan de wind. Zo is er een grote diversiteit aan geluiden ontstaan afhankelijk van het gebruik van de auto en de snelheid waarmee wordt gereden".

Renault Frendzy Renault Frendzy Renault Frendzy Renault Frendzy Renault Frendzy Renault Frendzy Renault Frendzy
 
Websitewww.renault.nl
Deel via