7 juli 2011
 

Morgan 3Wheeler

Nederlandse prijs Morgan 3Wheeler bekend

7 juli 2011 | De nieuwe driewieler van Morgan komt ook naar Nederland. De prijs is vastgesteld op 45.000 euro. Het eerste exemplaar wordt in september verwacht. De nieuwe generatie driewieler wordt aangedreven door een 115 pk sterke tweeliter motor. Het is de eerste 3Wheeler van Morgan sinds 1953.

De eerste Three-Wheeler lanceerde Morgan op de Olympia Motorcycle Show in Londen in 1910. Oprichter Harry Morgan plaatste een krachtig motorfietsblok en eenvoudige tweetraps transmissie op een lichtgewicht chassis. Iets meer dan 3 jaar later had deze 'cyclecar' ruim 10 Britse records en wereldrecords veroverd en daarnaast liefst 24 gouden medailles tijdens betrouwbaarheidsproeven. De Three Wheelers werden niet alleen in Groot Brittannië goed verkocht, maar ook daarbuiten.

Aanhoudende racesuccessen moedigden de ontwikkeling van nieuwe versies aan en bovendien werd de Three Wheeler een modieuze verschijning op de openbare weg. Mede als gevolg van de naweeën van de 2e Wereldoorlog (o.a. staaltekorten) werd de productie in 1953 echter gestaakt.

Morgan 3Wheeler

Bijna 60 jaar later - op de Genève Motorshow 2011 - herintroduceerde Morgan dit unieke concept van eerlijke functionaliteit; de Morgan 3 Wheeler. Moderne techniek wordt door vakkundige ambachtslieden versmolten met klassiek design. Een stevig buizenframe en twee rollbars omringen het passagierscompartiment en de kogelvormige aluminium romp beschermt de inzittenden tegen weersinvloeden.

De moderne 2.000 cc V twin S&S motor levert 85 kW / 115 pk en in combinatie met het lichte gewicht (500 kg.) en het gestroomlijnde design, garandeert dit een bijzondere ervaring (topsnelheid 185 km/uur, 0-100 km/uur in 4,5 seconde) en een laag brandstofverbruik.

Morgan 3Wheeler
 
Websitewww.morgan-cars.nl
Deel via