5 juli 2011
Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Range Rover Evoque in productie genomen

5 juli 2011 | Met het van de band rollen van de eerste productieauto heeft de nieuwe Range Rover Evoque een belangrijke mijlpaal gepasseerd. Ter gelegenheid hiervan waren de JLR directie, inclusief Jaguar Land Rover's CEO Ralf Speth, samen met medewerkers en vertegenwoordigers van de vakbonden samengekomen in de Land Rover fabriek in Halewood, bij Liverpool. Deze eerste auto zal worden gedoneerd aan de British Motor Industry Heritage trust.

"De Evoque is een enorm spannende auto en vormt een belangrijke uitbreiding van ons programma. Een modellenprogramma dat – in de combinatie van onze merken Jaguar en Land Rover – het sterkste is dat wij ooit hebben gehad. De Range Rover Evoque past hier perfect bij", verklaarde Dr. Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover. "De teams die de nieuwe Range Rover Evoque in samenwerking met onze onderzoekspartners en toeleveranciers hebben ontworpen, ontwikkeld en gebouwd, mogen met recht trots zijn op hun prestatie. De wereldwijde interesse in ons nieuwe model is fantastisch. Nu al zijn 18.000 orders genoteerd van klanten die graag meteen in dit nieuwe Range Rover model willen rijden".

Land Rover Evoque

Halewood Operations staat centraal bij de Range Rover Evoque, waarbij het personeelsbestand is verdubbeld naar meer dan 3.000 medewerkers om het nieuwe model te kunnen bouwen. Vijfenzeventig procent van de productie zal worden geëxporteerd naar meer dan 170 landen over de hele wereld. Dit levert een bijdrage van zo'n twee miljard pond aan de Britse economie.

De introductie van de nieuwe Range Rover Evoque is slechts één van de veertig nieuwe productactiviteiten die Jaguar Land Rover de komende vijf jaar zal ontplooien; het meest ambitieuze marktoffensief in de historie van de twee merken. Dit programma wordt ondersteund met een jaarlijkse investering van 1,5 miljard pond in de ontwikkeling van nieuwe uitvoeringen, motoren, technologieën en modellen.

Land Rover Evoque

Op dit moment telt Jaguar Land Rover bijna 19.000 medewerkers in Groot-Brittannië en ondersteunt het indirect nog eens 140.000 banen bij toeleveranciers, dealers en verwante bedrijven. Het succes blijkt onder meer uit een resultaat na belastingen van 1,043 miljard pond voor het fiscale jaar 2010-2011.