29 juni 2011
Audi A1

Audi A1

100.000e Audi A1 rolt in Brussel van de band

29 juni 2011 | Nog geen jaar na het begin van de productie is in Brussel de 100.000e Audi A1 van de band gekomen. Dat gebeurde in het bijzijn van de Belgische Koning Albert II. Bij deze gelegenheid werd ook de zogenaamde "vistor's route" geopend. Geïnteresseerden kunnen zich via Internet aanmelden voor een kijkje achter de schermen van de productie van de compacte Audi.

De productie van de 100.000e Audi A1 in Brussel betekent een belangrijke mijlpaal voor Audi. Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi daarover: "Audi Brussel levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de dynamische groei van ons merk. We zijn dan ook zeer vereerd dat de Belgische Koning deze mijlpaal met ons heeft willen vieren".

Audi A1

Audi kocht de fabriek in Brussel in 2007 en investeerde er sindsdien circa 300 miljoen euro in. Audi is namelijk van mening dat de kwaliteit die het merk nastreeft alleen kan worden bereikt door een gemotiveerd en tevreden team van medewerkers. De Brusselse Audi-fabriek beschikt daarom over een nieuw restaurant en een medische faciliteit waar elke medewerker de zogenaamde "Audi Check-up" kan doen; een preventief gezondheidsprogramma. In de Belgische productiefaciliteit werken op dit moment 2.400 mensen.

Tegelijk met het productiejubileum van de Audi A1 werd ook de zogenaamde visitor's route geopend. Dit stelt geïnteresseerden in staat een twee uur durende rondleiding door de Audi A1-fabriek te volgen en het productieproces van nabij te aanschouwen. Daarbij worden onder meer de staalperserij, de lakstraten en de montageafdeling bezocht. Er zijn rondleidingen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Reserveren kan via AudiBrussels.com.