28 juni 2011
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro speelt Bumblebee

28 juni 2011 | De Chevrolet Camaro keert terug als de Autobot 'Bumblebee' in de film Transformers: Dark of the Moon, die exclusief in 3D op 28 juni zijn debuut beleeft en een dag later wereldwijd in première gaat. Om dit feit te vieren introduceert Chevrolet voor de Bumblebee fans in de VS, Canada, China, Japan, Europa, Zuid Amerika en het Midden Oosten de Transformers Special Edition Camaro Coupe modeljaar 2012.

De vijfde generatie Camaro speelde in 2007 de rol van Bumblebee in de film Transformers en in 2009 in de 'Revenge of the Fallen'. De films leverden wereldwijd een opbrengst op van $1.5 miljard en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid van de Camaro, nadat dit Chevrolet-model zeven jaar lang niet aanwezig was in de showroom van de Chevrolet-dealers.

Chevrolet Camaro

In 2009 was de Camaro de auto waar op het web volgens Yahoo!Autos het vaakst naar werd gezocht, ondanks het feit dat de modellen pas laat dat jaar in de showrooms arriveerden. In 2010 werd de Camaro de meest verkochte sportwagen in Amerika en loste daarmee de Ford Mustang voor het eerst in 24 jaar af. In 2011 heeft de Camaro zijn leidende positie voortgezet, mede door de introductie van de Camaro Convertible. Tot op vandaag zijn er dit jaar 40.275 Camaro's verkocht.

De Transformers Special Edition 2012 wordt in Noord Amerika aangeboden als een speciaal pakket op de 2LT en 2SS Camaro Coupe-modellen, in de kleur Rally Yellow. In aanvulling op de uitrusting van de populaire RS is de Transformers-versie voorzien van zwarte rallystrepen die over de motorkap, het dak, het kofferdeksel en de hoge achterspoiler lopen, 20-inch zwarte wielen met high-performance banden, evenals Autobot Shield logo's op de wielen en de voorste spatschermen.

Chevrolet Camaro

In het interieur heeft de Transformers Camaro zwart leer met gele stiksels op het instrumentenpaneel, de middenconsole, de armsteunen en de stoelen. De voorste hoofdsteunen en de klep op de middenconsole hebben een Autobot Shield logo

De Transformers Special Edition Camaro is vanaf volgende maand te bestellen in de USA, terwijl de eerste leveringen komend najaar zullen plaatsvinden in Amerika en Canada. Een zelfde Transformers pakket zal ook in Europa verkrijgbaar worden wanneer de Camaro hier in september officieel op de markt wordt gebracht.