23 juni 2011
 

Kia

Kia Nederland betrekt nieuw hoofdkantoor

23 juni 2011 | Kia Motors Nederland heeft gisterenavond een volledig nieuw ingericht pand in gebruik genomen waar alle bestaande én een aantal nieuwe activiteiten onder één dak zijn ondergebracht. Tot de nieuwe activiteiten behoort de mogelijkheid proefritten te maken en het bekijken van de nieuwste Kia modellen in het Experience Center.

De Nederlandse Kia-importeur was jarenlang gevestigd in Vianen, waar de basis voor het huidige succes werd gelegd. Het nieuwe onderkomen is gelegen aan de drukste snelweg van Nederland, de A2, waar de dagelijks 150.000 passerende automobilisten het pand prima kunnen zien.

Het pand, vanaf de eerste schets ontwikkeld als onderkomen voor een automobielbedrijf, is voor het importschap van Kia volledig aangepast, uitgebreid en compleet nieuw ingericht. Het nieuwe onderkomen heeft de meest moderne voorzieningen om een hedendaagse en ergonomisch verantwoorde werkomgeving te creëren. Zo zijn er video-conference rooms voor optimale communicatie met de Kia-hoofdkantoren in Frankfurt en Seoel. Dankzij alle faciliteiten kunnen de trainingen voor verkoop- en technisch dealerpersoneel voortaan bij de importeur 'aan huis' plaatsvinden. Hierdoor kan de betrokkenheid en het opleidingsniveau van het Kia-dealerpersoneel verder worden verbeterd.

Kia

De verbouwing heeft ruim een half jaar in beslag genomen. De oorspronkelijke architect van het gebouw, Henk Jagtenberg, en de oorspronkelijke bouwer, Roozendaal systeembouw uit Dedemsvaart, tekenden voor de uitvoering van de buitenzijde en de realisatie van de nieuwe gevels. D+Z Architecten en Projectmanagers namen het volledig nieuwe ontwerp van het gebouw en de inrichting van de kantoorverdiepingen voor hun rekening. Tjep Design is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het Kia Experience Center.

Kia Motors Nederland heeft geen dealerfunctie en dus vinden er geen onderhoudswerkzaamheden en verkoopactiviteiten in het pand in Breukelen plaats. Wel zal het mogelijk zijn bij Kia Motors Nederland, ook op zaterdag, een proefrit te maken. Met de demo-vloot ondersteunt het hoofdkantoor dealers door juist die uitvoeringen in te zetten die zij normaal niet als demo beschikbaar hebben. Vanaf 1 juli kunnen er proefritten gemaakt worden.

Kia
 
Websitewww.kia.nl
Deel via