20 juni 2011
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe

Renault Megane RS verbreekt Nordschleife record

20 juni 2011 | Met 8 minuten en 8 seconden heeft de nieuwe série limitée van de Mégane Renault Sport op de Nürburgring Nordschleife een nieuw ronderecord neergezet in de categorie voorwielaangedreven productieauto's. Deze tijd is zelfs sneller dan de veel krachtigere achterwielaangedreven auto's.

Op 23 juni 2008 zette Renault Sport een nieuw Nordschleife-ronderecord in categorie voorwielaangedreven auto's neer met een tijd van 8 minuut 17 met de Mégane R26.R. Afgelopen vrijdag, 17 juni 2011, verbeterde de Mégane R.S. Trophy – nieuwe série limitée van Mégane Renault Sport – dit record, dat overigens nooit uit handen werd gegeven, met negen seconden!

Renault Megane Coupe

Het nieuwe record werd mogelijk dankzij een groter vermogen van 265 pk, gewijzigde motorafstellingen en andere banden. De gelimiteerde versie getuigt van de kwaliteiten van de Mégane R.S.

De indrukken van Laurent Hurgon, testcoureur bij Renault Sport: "De Nordschleife is een legendarisch en uniek circuit vanwege de lengte, de technische kenmerken, en het ontwerp, die compleet anders zijn dan op een klassiek circuit. Het circuit is bijzonder gevarieerd, met veel bochten en snelle, zelfs zeer snelle, en trage stukken. Bochten als de 'de Karusell' of 'Pflanzgarten' bijvoorbeeld, vragen heel wat van de auto en zijn bestuurder. De Mégane R.S. Trophy voelt zich duidelijk thuis en veilig op dit veeleisende parcours. Het gelimiteerd slipdifferentieel maakt snel optrekken aan het einde van een bocht mogelijk en voorkomt onderstuur. Met de specifieke afstelling van het Cup-chassis, de Recaro stoelen, de 265 pk vermogen alsook de 235 35 R19 Bridgestone RE 050A banden komt het volledige potentieel van de auto tot zijn recht, vooral bij het in- en uitgaan van bochten. Bovendien toont het remsysteem van de Mégane R.S. zich heel taai. Daarmee heb ik deze tijd kunnen neerzetten op dit circuit dat vraagt om een zekere bescheidenheid van de rijder".