17 juni 2011
 

IvDM

App maakt tanken in buitenland makkelijk

17 juni 2011 | Veel vakantiegangers weten niet precies welke brandstof ze moeten tanken in het buitenland. Om verwarring aan de tank te voorkomen introduceert het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) nu de Brandstofwijzer app. De applicatie voor de iPhone geeft in een handomdraai een overzicht van brandstofnamen in zestien Europese landen. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store.

Met de zomervakantie en drukke autodagen als zwarte zaterdag in het vooruitzicht zal de Brandstofwijzer goed van pas komen. Alleen al in Nederland moeten pechdiensten wel tien keer per dag uitrukken omdat iemand de verkeerde brandstof heeft getankt.

IvDM

Jaarlijks komen daar nog eens duizenden hulpverzoeken bij van Nederlanders in het buitenland. Vakantiegangers in het buitenland staan elke tankbeurt weer voor hetzelfde dilemma: welke brandstof is de goede? Wat in Nederland Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super.

Initiatiefnemer IvDM, het kenniscentrum van brancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche én (via de branche) bij de consument.

IvDM
 
Websitewww.duurzaamopweg.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!