27 mei 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf doet tecordpoging

27 mei 2011 | De Nissan Leaf gaat op recordjacht. Meer dan honderd exemplaren van dit model komen op 16 september naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daarmee wil Nissan het wereldrecord vestigen van de meeste elektrische auto's van één model bij elkaar.

Voor de recordpoging wordt het Olympisch Stadion omgebouwd tot een drive-in bioscoop, exclusief voor Leaf-rijders. En bij een drive-in bioscoop hoort natuurlijk een film. "We hebben een toepasselijke film geprogrammeerd met de veelzeggende titel Revenge of the Electric Car", aldus Bart van Thienen, Communications Director bij Nissan. "Het is een documentaire over de pioniers van het huidige elektrisch rijden. Regisseur Chris Paine keek achter de schermen bij Tesla, General Motors en Nissan tijdens de ontwikkeling van hun elektrische auto's. Het levert een mooi portret op van drie bedrijven en drie elektrische modellen, waaronder de Nissan Leaf".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Alle Nederlandse Leaf-rijders krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de recordpoging en de film op 16 september. "We verwachten ook een delegatie van enkele tientallen Britse Leaf-rijders. Daarmee gaan we een stevig record vestigen".

De speciale drive-in movie en recordpoging worden georganiseerd door Nissan en The New Motion.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!