17 mei 2011
 

Ferrari

Official Ferrari Opus nu te koop

17 mei 2011 | The Official Ferrari Opus is het omvangrijkste naslagwerk dat ooit over Ferrari is verscheen. Deze Ferrari-bijbel, waarvoor de verkoop bij intekening nu gestart is, neemt niet alleen een kijkje achter de schermen van bakermat Maranello, maar beweegt zich ook in de pitlane van de F1-races, bevat interviews met grote baas Luca di Montezemolo en met de grote coureurs, die het merk van het steigerende paard, het 'cavalino rampante', tot enorme hoogte hebben gestuwd.

Het imposante boek weegt 37 kilogram en telt 852 pagina's met 2.000 foto's die op een formaat van 50 x 50 cm alle aspecten van het meest legendarische automerk ter wereld tot leven brengen. Het boek, met twee grote uitvouwbare fotopagina's, wordt uitgegeven in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren, verdeeld over drie edities, en bevat de handtekeningen van de helden die vanachter het stuur van de racebolides Ferrari een bijkans onaantastbare reputatie bezorgden in de wereld van de Formule 1.

"The Official Ferrari Opus" beantwoordt vele vragen over het Italiaanse sportwagenicoon. Het bijzonder vormgegeven boek is gelardeerd met exclusieve verhalen en vele, nooit eerder gepubliceerde foto's. Het monumentale heden en verleden, maar ook de verwachtingsvolle toekomst van Ferrari, worden tot leven gebracht met natuurlijk ruim aandacht voor aartsvader Enzo Ferrari, maar ook voor ravissante persoonlijkheden als Alberto Ascari, Niki Lauda, Michael Schumacher, Jean Todt, Amadeo Felisa, sir Frank Williams en vele anderen.

Ferrari

In de geest van Ferrari's FXX programma, waarvan het model Enzo onderdeel uitmaakt, is de Enzo Diamante editie van The Official Ferrari Opus het ultieme collectors'item met een prijs van € 175.000,00. Ingelegd met 30 karaats diamanten prijkt het steigerend paard op de roodlederen band van deze uitgave. De verkoop van dit exclusieve boekwerk beperkt zich tot 1 exemplaar per land.

Samen met de Enzo Diamante editie verschijnt de Enzo editie in een gegarandeerd éénmalige wereldwijde, genummerde oplage van 400 ex. De Enzo editie is gebonden in een roodlederen band waarop van verchroomd metaal het bekende steigerende paard is bevestigd. Deze editie wordt geleverd in een zwarte kist van koolstofvezel versierd met het racelogo van Ferrari. Elk exemplaar is persoonlijk gesigneerd door de huidige Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa alsmede door een aantal coureurs uit het verleden waaronder nog levende wereldkampioenen. De prijs van deze editie bedraagt € 23.500

De Cavallino Rampante Edition verschijnt in een gegarandeerd éénmalige wereldwijde genummerde oplage van 500 exemplaren. Ook deze uitgave is gebonden in een roodlederen handgestikte band met op de cover de originele Ferrari road badge. Op de met rood zijde beklede kist, waarin het boek geleverd wordt, prijkt het bekende zwarte steigerende paardje. Elk exemplaar van deze editie is ook persoonlijk gesigneerd door de huidige F1 coureurs Massa en Alonso en een aantal coureurs uit het verleden. Een exemplaar van de Cavallino Rampante Edition kost € 4.450.

Ferrari

Last but not least tenslotte de Classic editie, die in een gegarandeerd éénmalige wereldwijde, genummerde oplage van 4.100 exemplaren verschijnt. Deze editie wordt voorzien van de persoonlijke handtekeningen van de huidige Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa. Ook deze editie wordt geleverd in een roodlederen band en een met rode zijde beklede kist. Op beide is een zilverprint van de merknaam in het bekende Ferrari lettertype aangebracht. De prijs van deze editie bedraagt € 2350.

The Official Ferrari Opus wordt in Nederland exclusief verspreid door De Boekenlegger in Eersel. Deze boekwinkel onderscheidt zich al vele jaren met de verkoop van exclusieve, gelimiteerde uitgaven. Christ van den Acker van De Boekenlegger: "De combinatie van technische flair, Italiaans gevoel voor stijl en elegantie, die Ferrari tot het meest bejubelde automerk ter wereld heeft gemaakt, tref je ook aan in dit bijzondere boekwerk. Het ultieme Ferrari-gevoel vertaald naar een boek".

En Antonio Ghini, creatief adviseur van The Official Ferrari Opus, zegt: "Opus is not a book; it's a concerto. A triumphant opera whose score is made up of cars, technology, history and achievements, and whose protagonists will live on forever. Opus is like Ferrari a unique experience".

Ferrari

Ester Karpati, editor van The Official Ferrari Opus, verklaart: "We have tried to tell the full story of this fascinating brand in all its complexities while also playing it in new and sometimes unexpected contexts to explore different aspects of its unique appeal".

Ferrari Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari-opus.nl
Deel via