17 mei 2011
Audi R8 (2006 - 2015)

Audi R8 (2006 - 2015)

Audi neemt R8 e-tron in productie

17 mei 2011 | Audi gaat de volledig elektrisch aangedreven R8 e-tron bouwen in de fabriek in Neckarsulm. De technologieplatforms worden door Quattro GmbH geproduceerd in de satellietvestiging in Heilbronn-Biberach. Alle werkzaamheden worden verricht door speciaal opgeleide technici, die al ervaring hebben met de bouw van de reguliere Audi R8. De Audi R8 e-tron gaat medio 2012 in (beperkte) serieproductie.

De eerste technologieplatforms voor de elektrisch aangedreven Audi R8 e-tron worden op dit moment gebouwd bij Quattro GmbH. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van de expertise die Audi met de relatief kleinschalige productie van de Audi R8-modellen heeft opgedaan. Elementen die specifiek zijn voor de elektrische aandrijving zoals de centrale tunnel worden geproduceerd in het pre-productiecentrum in Neckarsulm.

Audi R8 (2006 - 2015)

Alle technici die meewerken aan de productie van de Audi R8 e-tron, hebben een speciaal hoogspannings-opleidingsprogramma gevolgd. Het basisprogramma maakt werknemers vertrouwd met het rijden in en werken aan een elektrisch aangedreven auto. Niveau drie is het hoogste niveau, technici die dit niveau met succes hebben afgerond, mogen zich Certified Electronics Specialist for Automotive Technology noemen. Zij mogen alle werkzaamheden verrichten die gerelateerd zijn aan elektrische aandrijving.

Elke elektrisch aangedreven Audi krijgt de toevoeging "e-tron" aan de naam. Zoals "Quattro" bij Audi synoniem is voor vierwielaandrijving, wordt "e-tron" het synoniem voor elektrische aandrijftechnologie bij het Duitse merk.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!