16 mei 2011
Renault Twizy

Renault Twizy

Renault maakt prijzen Twizy bekend

16 mei 2011 | Ter gelegenheid van de Autosalon van Barcelona maakt Renault alle prijzen voor de Twizy bekend. De Twizy kan vanaf heden ook worden gereserveerd via www.renault-ze.nl. Eerder werd al aangekondigd dat de Twizy in Europa verkrijgbaar zal zijn vanaf 6.990 euro voor de Twizy 45 versie. De Renault Twizy met de 17 pk-motor is leverbaar in de versies 'Urban' en 'Technic' voor een bedrag van respectievelijk 7.690 euro en 8.490 euro.

Renault Twizy 45 is leverbaar vanaf € 6.990 incl. BTW en BPM. De snelheid van deze versie is beperkt tot 45 km/h, waardoor het voertuig in Nederland mag worden bestuurd met een bromfietsrijbewijs (vanaf 16 jaar). Twizy 45 klanten moeten een abonnement voor de lease van de accu afsluiten voor € 45,- incl. BTW per maand.

Renault Twizy

Renault presenteert op de Salon van Barcelona twee versies van de Twizy met een 17-pk motor: De 'Urban' is verkrijgbaar vanaf € 7.690,- incl. BTW en BPM en de 'Technic' vanaf € 8.490 incl. BTW en BPM. Het abonnement voor de huur van de accu voor deze versies is vastgesteld op € 49 incl. BTW per maand.

Via de website Renault-ZE.nl kunnen klanten hun Twizy reserveren door € 20,- incl. BTW over te maken via een beveiligde online betalingsmodule. Er wordt dan contact met hen opgenomen bij de officiële marktintroductie om de bestelling van hun Twizy te bevestigen. De Twizy kan worden opgeladen in 3,5 uur via een klassiek stopcontact met behulp van het krulsnoer achter het luikje aan de voorkant van de auto. Het lichte gewicht van de Twizy (450 kg waarvan 100 kg accugewicht) draagt rechtstreeks bij aan een groter bereik van 100 km bij normaal gebruik. In de praktijk varieert dit bereik afhankelijk van de rijomstandigheden.

Renault Twizy

Vanaf eind 2011 komt de Twizy in Europa op de markt en hij zal worden geproduceerd in de fabriek van Valladolid in Spanje. In Nederland komt de Twizy begin 2012 op de markt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!