6 mei 2011
 

Jaguar C-X75

Jaguar neemt C-X75 in productie

6 mei 2011 | Jaguar bevestigt vandaag dat het de C-X75 conceptauto zal lanceren in de vorm van een hybride sportwagen. De Jaguar C-X75 wordt het meest geavanceerde model van het Britse merk tot nu toe. Jaguar verwacht dat deze hybride auto een CO2-uitstoot zal hebben van minder dan 99 g/km. Dat terwijl de sportwagen een topsnelheid van meer dan 320 km/u kan halen.

Jaguar maakt een bijzondere zet door de Jaguar C-X75 in samenwerking met Williams F1 te ontwikkelen. Zij leveren hun expertise op het gebied van aerodynamica, carbon composiet fabricatie en hybride technologie. Deze samenwerking staat voor de top in de Britse automotive industrie en innovatie.

Jaguar C-X75

De samenwerking tussen Jaguar Land Rover en Williams is een mijlpaal in de geschiedenis van beide bedrijven. Voor het eerst werken zij samen om één van 's werelds snelste en duurzaamste supersportauto's te produceren. De productie van de Jaguar C-X75 creëert bovendien meer dan 100 banen voor vakmensen in Groot-Brittannië.

De keuze voor de aandrijving helpt de overgang van concept naar productie. Jaguar blijft de microturbinetechnologie verder ontwikkelen die ook in de C-X75 concept car te zien was. Tata Motors, het moederbedrijf van Jaguar, heeft een groot aandeel genomen in Bladen Jets en blijft deze geavanceerde technologie doorontwikkelen voor gebruik in toekomstige Jaguars op de middellange termijn.

Jaguar C-X75

Om het Project C-X75 te kunnen realiseren binnen het tijdspad van een conventioneel model, moest een net zo innovatieve aandrijving worden ontwikkeld. De productieversie van de supersportauto krijgt een innovatieve kleine verbrandingsmotor met drukvulling en één krachtige elektromotor per as. Dankzij de beperkte grootte van de motor kan deze laag in de auto worden gemonteerd voor een perfecte gewichtsverdeling en om het prachtige silhouet van de auto te behouden.

De combinatie van de elektromotoren en de verbrandingsmotor zorgt ervoor dat de C-X75 één van de snelste productieauto's ter wereld wordt, met een acceleratie van 0-97 km/u binnen drie seconden en een topsnelheid van meer dan 320 km/u. Cruciaal is dat deze prestaties worden geleverd met een ongelooflijk lage CO2-uitstoot, met als doel minder dan 99 gram CO2 per kilometer.

Jaguar C-X75 Jaguar C-X75
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via