27 april 2011
 

Ferrari Team Holland

Ferrari Team Holland debuteert in Ferrari Challenge

27 april 2011 | Recent is de "Ferrari Challenge Trofeo Pirelli" van start gegaan, een spectaculaire Europese raceklasse waarin dit jaar voor het eerst de Ferrari 458 Challenge-auto centraal staat. Binnenkort krijgt het kampioenschap nog een primeur, wanneer Ferrari Team Holland, met coureur Rory Bertram en de in de nationale kleuren getooide Ferrari 458 Challenge, in het weekend van 8 en 10 juni hun debuut maken in de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli op het circuit van Le Mans. Het is een jongensdroom die voor Rory in vervulling gaat, maar die binnenkort ook voor het grote publiek en het bedrijfsleven in vervulling kan gaan.

De eerste race van de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli vond plaats op 10 april, op het circuit van Monza in Italië, maar Ferrari Team Holland heeft de tijd genomen om zich terdege voor te bereiden, om van 8 t/m 11 juni in Le Mans direct goed uit de startblokken te komen.

Ferrari Team Holland

Na Le Mans zal het team, dat zich gesteund weet door hoofdsponsor Tempo-Team en tal van andere partners, vervolgens deelnemen aan de races in België, Oostenrijk en de Finali Mondiali, die op een nog nader te bepalen locatie en datum wordt verreden.

"Wij gaan dit project voor een periode van drie jaar aan, waarbij 2011 voor ons een jaar wordt om alvast een beetje aan het Ferrari 458 Challenge-kampioenschap te ruiken. Volgend jaar gaan we echter vol voor het kampioenschap en is het onze doelstelling om met twee tot drie auto's aan de start te verschijnen" aldus Ferrari Team Holland-coureur en initiatiefnemer Rory Bertram. De Ferrari Challenge Trofeo Pirelli is een merkenkampioenschap waarin technisch identieke Ferrari 458 Challenge-auto's het tegen elkaar opnemen.

Ferrari Team Holland

Ferrari Team Holland neemt dit jaar voor het eerst deel aan het kampioenschap van Ferrari, waarin de nieuwe Ferrari 458 Challenge-auto debuteert. In eerdere edities was die hoofdrol al weggelegd voor de F430 Challenge-auto, die nu nog steeds in het kampioenschap meerijdt, en voor de Ferrari 360 Modena Challenge-auto. Voor Rory Bertram is deze laatste overigens geen vreemde, want in 2002 functioneerde Rory voor Ferrari al als testcoureur van de 360 Modena in Challenge-uitvoering.

De raceauto waarmee het allemaal gaat gebeuren is de splinternieuwe Ferrari 458 Challenge-auto, heel toepasselijk getooid in de nationale kleuren: opvallend oranje met de Nederlandse vlag die centraal van de voorbumper over het dak naar de achterbumper loopt.

Ferrari Team Holland

Ten opzichte van de reguliere Ferrari 458 Italia beschikt de 458 Challenge-uitvoering over exact dezelfde krachtbron, met een maximaal vermogen van 570 pk bij 9.000 tpm. Daarmee houden de overeenkomsten ook direct op. Zo heeft Ferrari bijvoorbeeld modificaties aangebracht aan de overbrenging en aan de kalibratie van de F1 versnellingsbak met dubbele koppeling, om een hoger koppel bij lagere toerentallen te bewerkstelligen. Net als de uitvoering voor de openbare weg is de 458 Challenge voorzien van een elektronisch E-Diff differentieel, een primeur voor Ferrari's circuitauto's.

Verder is het gewicht van de 458 Challenge ten opzichte van de 458 Italia aanzienlijk teruggebracht, dankzij aanpassingen aan zowel het exterieur als interieur. Daarbij hebben de ingenieurs zich met name gefocust op het beperken van de dikte van de koetswerkdelen en het gebruik van lichtgewicht materialen, zoals koolstofvezel en Lexan.

Ferrari Team Holland

Tevens heeft de 458 Challenge een speciale set-up gekregen voor de wielophanging, met stalen uniballs, stijvere veren, speciale dempers, 19 inch gegoten velgen met een centrale wielmoer, grotere slickbanden van Pirelli en een wagenhoogte die rondom met 50 mm is verlaagd. Daarnaast beschikt de auto over een nieuwe generatie Brembo CCM2 remsysteem waarin het nieuwste ABS-systeem is geïntegreerd dat vorig jaar op de 599XX, Ferrari's extreme experimentele laboratoriumauto, debuteerde.

Nog een primeur voor de Ferrari 458 Challenge-auto van Ferrari Team Holland is het F1-Trac tractiecontrolesysteem. F1-Trac is door Ferrari zelf ontwikkeld en controleert continu het maximale gripniveau, voor maximale handlingprestaties. Twee speciale circuitsettings zijn voor dit systeem ontwikkeld, gebaseerd op de ervaringen van Ferrari in de Formule 1 en de GT-kampioenschappen. Het F1-Trac is compleet geïntegreerd in het E-Diff voor maximale stabiliteit en acceleratie, zowel bij het insturen als uitkomen van bochten.

Ferrari Team Holland

Deze nieuwe 458 Challenge-auto vormt voor Ferrari Team Holland het wapen in de Europese Ferrari Challenge Trofeo Pirelli. Dit jaar wordt de Ferrari Challenge voor het 19e jaar georganiseerd, met een apart kampioenschap voor Italië, voor Europa en voor Noord Amerika. Nieuw dit jaar is dat de Challenge voor het eerst ook wordt georganiseerd voor de landen in het Asia-Pacific gebied, met voor dit jaar vijf races op de kalender.

Ferrari Team Holland neemt deel aan het Europese Challenge-kampioenschap, waarin dit jaar met de nieuwe 458 Challenge én met zijn voorganger, de F430 Challenge, wordt gereden. Voor dit seizoen is de lengte van de races gewijzigd: de eerste race van het weekend duurt 25 minuten, de tweede 35 minuten. De enige uitzondering vormt de unieke race op het Franse Le Mans-circuit, tijdens het legendarische 24 Uur-weekend. Voor deze gelegenheid rijden de deelnemers van zowel het Italiaanse als Europese kampioenschap slechts één, gezamenlijke race voor de duur van 45 minuten.

Ferrari Team Holland

Met het oprichten van Ferrari Team Holland gaat voor Rory Bertram een jongensdroom in vervulling. En het team stelt de komende drie jaar alles in het werk om ook de jongensdromen van auto(sport)liefhebbers en zakelijke relaties te verwezenlijken. Het racen in de 458 Challenge Trofeo Pirelli is slechts één van de activiteiten van Ferrari Team Holland. Op de locaties waar het team deelneemt aan races organiseert Ferrari Team Holland voor zakelijke relaties tal van andere activiteiten, zoals golfclinics, nautische races, workshops en lezingen, om hen in de exclusieve ambiance van Ferrari Team Holland, met de Ferrari 458 Challenge als sprankelend middelpunt, een dynamische setting te bieden om te netwerken en om nieuwe zakelijke contacten op te doen.

Daarnaast is Ferrari Team Holland een verregaande samenwerking aangegaan met Prodrive van Paul en Mark Maaskant. Gezamenlijk hebben zij een uitgebreid pakket aan mogelijkheden ontwikkeld om professionele, dynamische rijvaardigheidstrainingen en tal van andere activiteiten te combineren met het plaatsnemen in de Ferrari 458 Challenge van Ferrari Team Holland voor een hoge-snelheidssensatie op het RDW Test Circuit in Lelystad.

Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland Ferrari Team Holland
 
Websitewww.ferrariteamhollan
Deel via