21 april 2011
 

AutoReview

Joep Nanincks is Autokenner van Jaar

21 april 2011 | Na een spannende finaleshow onder leiding van presentator Bavo Galama is Eindhovenaar Joep Nanincks gisteravond op de AutoRAI uitgeroepen tot Autokenner van het Jaar 2011. De student werktuigbouwkunde kwam met gemak door de eerste ronde met dertig meerkeuzevragen en wist na een spannende tweede ronde met het spel 'petje-op-petje-af' samen met vier anderen tot de finale door te dringen. Met een verschil van twee punten ten opzichte van de nummer twee won Nanincks de finale en stootte hij de huidige autokenner Vincent Bolt van zijn troon.

De vijf finalisten gingen allemaal naar huis met een 37 inch LG-flatscreen, maar als Autokenner van het Jaar mag Nanincks in het weekend van Pasen als enige een race in het wereldkampioenschap toerwagens (WTCC) van zeer dichtbij meemaken. Rust zal hij dat weekend niet vinden, want hij zal als teamlid van Chevrolet Racing aan de slag moeten: het wordt een weekendje banden klaarleggen en velgen poetsen voor de Eindhovenaar.

"Ik ga er helemaal voor, als student werktuigbouwkunde met als afstudeerrichting automotive heb ik uiteraard extra interesse in het raceteam". Dat zet Eric Nève, managing director van het Chevrolet-raceteam, ertoe om duidelijk te maken dat er meer te doen is. "Als Joep zin heeft, mag hij ook meewerken aan het verwerken van de motorgegevens die van de auto's afkomstig zijn".

AutoReview

De weg naar de finale begon tien weken voorafgaand aan de AutoRAI. Op de site van AutoReview stonden elke week tien nieuwe meerkeuzevragen. Wie deze vragen allemaal goed beantwoordde, maakte kans op een van de tien wekelijkse finaleplaatsen. Op woensdag 20 april kwamen de honderd finalisten samen op de AutoRAI om de finale uit te vechten.

Arjan Kropman, hoofdredacteur van Auto Review, over het Autokenner van het Jaar-evenement: "Het is eigenlijk jammer dat we onze quiz aan de AutoRAI hebben gekoppeld, want nu moeten we weer twee jaar wachten. De verzorging door de RAI was ook dit jaar weer top. De sfeer was super, het is geweldig om te merken wat een aangenaam gezelschap onze lezers zijn. En die prijs is echt geweldig. In alle eerlijkheid: ik had hem graag zelf gewonnen. Het is een geweldige ervaring om van zeer dichtbij een WTCC-race te mogen meemaken. Een ervaring die niet voor geld te koop is en daarmee is het nog niet gedaan, want ik verwacht van Joep ook nog een goed verhaal voor in ons juninummer. Ik ben bijzonder tevreden met de quiz, als het aan mij ligt houden we hem in 2013 weer".

AutoReview
 
Websitewww.autokennervanhetj
Deel via