20 april 2011
Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa OPC als Nurburgring Edition

20 april 2011 | De Opel Corsa OPC is nu nog krachtiger. Een beperkte serie OPC 'Nürburgring Edition' werd afgeleid van het recent vernieuwde Corsa-gamma. Extra vermogen wordt vrijgemaakt door wijzigingen aan het motormanagement en de turbosystemen, een sportuitlaat met lagere tegendruk en de optimalisering voor benzine met 100 octaan. Daardoor stijgt het maximumvermogen van de 1.6 OPC Turbo-motor van 141 kW/192 pk naar 154 kW/210 pk. Ook werd het maximumkoppel van de motor (230-266 Nm) verhoogd tot 250 Nm en 280 Nm wanneer de overboost van de turbo wordt geactiveerd.

6,8 seconden volstaan om vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten. De sportieve kleine hatchback heeft genoeg aan 6,2 seconden om van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling te komen. De topsnelheid bedraagt 230 km/u.

Om het vermogen efficiënt over te dragen op de weg, beschikt de vooras over een mechanisch sperdifferentieel met beperkte slip. Dat helpt wielspin tegen te gaan, bijvoorbeeld bij zijdelingse krachten tijdens acceleraties of veranderingen in het wegdek. Het is ook bij uitstek geschikt voor rijden op het circuit.

Opel Corsa (2006 - 2014)

Het topmodel van het Corsa-gamma heeft ook een nieuw afgesteld chassis. Enkele ingrepen zijn een lager zwaartepunt door het gebruik van nieuw ontwikkelde veren en schokdempers van Bilstein. Technologisch hoogstandje is het door Brembo ontwikkelde nieuwe en lichte remsysteem voor de vooras, met specifieke, ultraperformance remvoeringen. De algoritmen voor de sturing van de rijhulpsystemen (ABS, tractiecontrole (TC) en elektronische stabiliteitsregeling (ESC)) werden bijgesteld door de experts van het Opel Performance Center.

De speciale OPC is herkenbaar aan twee nieuwe, exclusieve carrosseriekleuren (het appelgroene 'Grasshopper' en het rode 'Henna') en de nieuw ontworpen 8x18' aluminium velgen met glanzend grijze afwerking en bandenmaat 225/35 R18 V. Andere uiterlijke kenmerken, die de 'Nürburgring Edition' van de gewone Corsa OPC onderscheiden, zijn de voorspoiler en de nieuwe dubbele uitlaat, uitgevoerd in roestvrij staal, evenals de Nürburgring-logo's op de B-stijlen.

Het sportinterieur is voorzien van unieke drempelplaatjes met zwarte en rode Nürburgring-belettering en decoratieve witte stiknaden op de Recaro-sportstoelen voorin en op de achterbank, de handrem en de schakelconsole. De rugleuning van de voorstoelen zijn ook voorzien van het 'Nürburgring'-logo en het stuurwiel is afgewerkt met zwarte pianolak.

Opel Corsa (2006 - 2014)

De Opel Corsa 'Nürburgring Edition' is na de zomer te bestellen.