19 april 2011
 

Chevrolet Malibu

Chevrolet toont nieuwe Malibu

19 april 2011 | De compleet nieuwe Chevrolet Malibu beleeft vandaag zijn wereldwijde debuut, met introducties die tegelijkertijd plaatsvinden in de Verenigde Staten en in China, twee van de bijna 100 landen verspreid over zes continenten waar de auto leverbaar gaat worden. Chevrolet's eerste wereldwijde middenklasse sedan belooft kopers over de hele wereld een expressief design, geavanceerde technologieën, verfijnde rijprestaties en zuinige aandrijfunits.

Een bredere uitstraling, brede schouders en een geïntegreerde achterspoiler geven de Malibu een meer atletisch voorkomen met agressievere accenten. De nieuwe Malibu heeft een 114 mm kortere wielbasis en een spoorbreedte van 1.574 mm voor en achter, wat meer dan 50 mm breder is dan het wielspoor van zijn voorganger. Vanwege de nieuwe vorm en het nieuwe ontwerp van de Malibu waren de ingenieurs in staat de luchtweerstand op 60 punten te verbeteren ten opzichte van het vorige model.

Chevrolet Malibu

Tot de andere uiterlijke designkenmerken behoren Chevrolet's dubbele grille, projectie HID koplampen, grotere Chevrolet-emblemen voor en achter en nieuwe, op de Camaro geïnspireerde LED-achterlichten met dubbele elementen. De velgmaten variëren van 16 tot 19 inch om aan de wensen van een breed koperspubliek tegemoet te komen.

Het interieur van de nieuwe Malibu is ontworpen om een grotere mate aan verfijning toe te voegen, door middel van een nieuw, dubbel ontwerp voor de cockpit dat zorgt voor een uitnodigend, ruim en comfortabel interieur. De toegenomen breedte van de Malibu heeft geresulteerd in een ruimer compartiment. Ten opzichte van het vorige model heeft hij bijna 113 liter meer volume in het interieur, evenals een toegenomen schouder- en heupruimte.

Chevrolet Malibu

Het Malibu-interieur is voorzien van metallic-, chroom- en houtaccenten rondom de versnellingspook, de tunnelconsole, rond het instrumentarium en op de portieren en het stuurwiel. Zachte, indirecte ijsblauwe verlichting versterkt de chroomaccenten en zorgt tevens voor een consistente verlichting van het instrumentenpaneel en de bagagevakken. IJsblauwe verlichting voor de instrumenten op de middenconsole, lichtblauwe stiksels, zachte oppervlakken met structuur en strategisch toegepaste isolerende materialen benadrukken het karakter van de Malibu.

Tevens heeft de Malibu een aantal opbergmogelijkheden, waaronder een radiofront dat naar boven scharniert, om een 15 centimeter diep opbergvak te onthullen achter het zeven inch touchscreen radiodisplay. Bovendien wordt de Malibu leverbaar met een uitgebreide reeks moderne infotainmentsystemen, waaronder nieuwe kleuren radiosystemen en een optioneel leverbaar navigatiesysteem.

Chevrolet Malibu

Daarnaast krijgt de Malibu in de meeste wereldwijde landen Chevrolet's nieuwe MyLink infotainmentpakket. Hij borduurt voort op de veilige en beveiligingskenmerken van OnStar en integreert naadloos online services als Pandora® internetradio en Stitcher SmartRadio®. MyLink integreert draadloze connectiviteit via Bluetooth om handsfree gebruik van een geselecteerd aantal smart phone apps mogelijk te maken terwijl het apparaat veilig opgeborgen blijft.

MyLink maakt gebruik van een hoge-resolutie full-colour touchscreendisplay. MyLink voorziet daarnaast in stereo audiostreaming en draadloze bediening van smart phones, op basis van de Bluetooth handsfree belmogelijkheid die nu al in veel Chevrolet-modellen wordt geleverd.

Chevrolet Malibu

In totaal wordt de Malibu leverbaar met tien verschillende 4- en 6-cilindermotoren. In veel markten wordt hij te bestellen met naar wens een handgeschakelde of automatische versnellingsbak, met daarnaast voor de motoren de keuze uit benzine, diesel of LPG. Een turbomotor zal in diverse landen eveneens tot de keuzemogelijkheden behoren.

De Malibu gaat in fabrieken wereldwijd geproduceerd worden, waaronder in de Verenigde Staten en in China.

Chevrolet Malibu Chevrolet Malibu Chevrolet Malibu Chevrolet Malibu
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via