18 april 2011
Mazda CX-5

Mazda CX-5

Nieuwe Mazda SUV heet CX-5

18 april 2011 | Mazda heeft de officiële naam bekendgemaakt van de nieuwe compacte crossover SUV. De volledig nieuwe Mazda krijgt de naam CX-5 en is afgeleid van de concept car onder de naam Minagi, zoals deze werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève, begin maart dit jaar. De Minagi zal als zodanig te zien zijn op de New York International Auto Show, die zijn deuren opent op 20 april a.s.

De Mazda CX-5 is het eerste productiemodel van de nieuwe generatie, voorzien van de nieuwe "SkyActiv" Technologie en van het nieuwe Kodo Design ('de ziel van beweging'). Het eerste model van de regisseur van deze nieuwe designtaal, Ikuo Maeda, was de Mazda Shinari, die in augustus vorig jaar werd geïntroduceerd.

De nieuwe Mazda CX-5 heeft alle kenmerkende elementen van SkyActiv in zich, waaronder volledig nieuwe motoren, nieuwe versnellingsbakken, een nieuw chassis en een nieuw onderstel. De CX-5 is geen vervanging voor een bestaand model maar wordt toegevoegd aan de line-up van Mazda in 2012.

Mazda CX-5

De letters 'CX' staan bij Mazda voor alle crossover SUV modellen, een serie waarin inmiddels de CX-7 en CX-9 al eerder op de markt zijn verschenen. De CX-5 zal binnen deze serie het compacte model worden.

De Mazda CX-5 heeft zijn wereldpremière op de IAA 2011, de Frankfurt Motorshow, in september dit jaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!